top of page

6 Beneficii Ale Adăugării Matcha În Dieta ZilnicăÎn ultimii ani, consumul de matcha, a devenit un fenomen la nivel mondial. De la Cha Cha Matcha în New York și Los Angeles, până la Matcha Cafe din Milano, lumea a căpătat, rapid instant o adevărată atracție pentru acest deliciu japonez.Această pudră fină de ceai verde, este la fel de bogată în arome, precum este și în beneficii, dovedindu-se că vă ajută să vă stimulați sănătatea și starea de bine. Diferit de ceaiul verde obișnuit, sau de cafeaua preparată, atunci când beți matcha, consumați frunzele de ceai și, astfel, oferiți organismului dumneavoastră substanțele nutritive uimitoare și alte proprietăți sănătoase ale plantei. Pe lângă, faptul că, oferă un boost de cofeină, matcha este excelentă pentru nutriție. Fie că vă bucurați de matcha ca ceai, sau ca ingredient pentru gătit, există numeroase moduri de a o strecura în rutina dumneavoastră zilnică.Matcha Oferă Antioxidanți Puternici


Este dovedit științific, faptul că matcha, conține cele mai mari și mai puternice cantități de EGCG natural, în comparație cu alte tipuri de ceaiuri. Abreviere de la Epigallocatechin-3-galat, EGCG, conține proprietăți anti-microbiene și anticancerigene puternice, ceea ce îl face o sură excepțională pentru consumul de antioxidanți naturali.


Matcha Ajută La Prevenirea Bolilor


EGCG din matcha este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că, ajută la prevenirea bolilor de inimă, precum și la reducerea inflamației și a riscului de diabet de tip 2. În afară de aceste beneficii, consumul de matcha ajută și la controlul nivelului de colesterol, reducând șansele de a suferi un atac de cord, sau un accident vascular cerebral. Este mai important, ca niciodată, să păstrăm un sistem imunitar puternic, iar ceaiul verde matcha poate ajuta la întărirea acestuia.


Matcha Îmbunătățește Sănătatea Pielii


Cine nu-și dorește o piele strălucitoare, cu aspect sănătos? Cu proprietăți anti-îmbătrânire, matcha ajută la promovarea unui ten clar și radiant, deoarece îl protejează de razele UV, reducând în același timp stresul pielii și îmbunătățind elasticitatea ei. Proprietățile sale antiinflamatorii contribuie, de asemenea, la reducerea roșeaței, ajutându-i pe cei care se luptă cu acneea și rozaceea.


Matcha De-Stresează Și Calmează


Ceaiul verde Matcha este o sursă excelentă de energie, deoarece conține cofeină, însă se diferențiază de cafeaua preparată, deoarece nu crește nivelul de anxietate și nu vă va face să vă simțiți agitat. Dimpotrivă, consumul de matcha vă va detensiona și vă va calma mintea. Există un motiv, pentru care este, adesea, folosită pentru meditație - matcha conține L-teanină, despre care se știe că ajută la relaxare și oferă un calm mental profund.


Matcha Detoxifică


O modalitate excelentă de a vă elibera corpul de toxine, consumul de matcha oferă țesuturilor un flux de oxigen și proprietăți de detoxifiere. Deoarece, matcha este cultivată la umbră, frunzele sale au un nivel ridicat de clorofilă, bogată în vitamine și minerale, care vă ajută organismul să neutralizeze substanțele chimice și poluanții.


Matcha Stimulează Metabolismul Și Arderea Grăsimilor


Chiar dacă nu încerci, în mod activ, să slăbești, matcha te poate ajuta să arzi câteva calorii în plus, atunci când este adăugată în dieta ta zilnică. În plus, EGCG din matcha ajută la stoparea creșterii celulelor adipoase, stimulează metabolismul și activează procesul de ardere a grăsimilor din organism. Acesta, este motivul pentru care, matcha este o sursă populară de energie, deoarece vă poate ajuta să vă mențineți activ pentru ore îndelungate.
1 view0 comments
bottom of page