top of page

Aeroportul Abu Dhabi Înlocuiește Pașapoartele Cu ID-ul Facial Pentru A Simplifica Procedurile
Next 50 a anunțat implementarea primei faze, a proiectului de activare a tehnologiei biometrice, la Aeroportul Internațional Abu Dhabi, pentru activarea tehnologiei de imprimare facială, în scopul de a economisi timp pentru pasageri, ceea ce contribuie la susținerea și consolidarea viziunii ambițioase a Abu Dhabi, în domeniul transformării digitale și la atingerea obiectivelor Aeroportului Internațional Abu Dhabi, de a fi cel mai tehnologizat aeroport din lume, pentru a oferi o experiență de călătorie inteligentă pentru pasageri.


După finalizare, pasagerii care călătoresc, prin noul terminal al Aeroportului Abi Dhabi, vor avea parte de o experiență de călătorie confortabilă, fără întreruperi și fără contacte cu personalul. Acest lucru va reduce, de asemenea, timpii de așteptare și va accelera check-in-ul. Sistemele noii tehnologii se bazează pe camerele inteligente, echipate cu date biometrice de înaltă rezoluție, pentru a verifica fețele și datele biometrice ale pasagerilor, în mai multe puncte de contact din aeroport, inclusiv punctele de predare a bagajelor în regim de autoservire, controalele de imigrare, Business Class Lounge și porțile de îmbarcare.


Trebuie menționat faptul că activarea, treptată, a serviciului, se va aplica zborurilor către Statele Unite Ale Americii, de pe Aeroportul Abu Dhabi, utilizând tehnologia de recunoaștere facială, pentru a elimina necesitatea prezentării documentelor de călătorie. Utilizarea tehnologiei biometrice, în sectorul aviației, reprezintă un punct de cotitură, important, care va duce, fără îndoială, la o schimbare radicală a modelului actual de călătorie, iar Abu Dhabi Airports se află în prima linie a acestei transformări.


Aeroporturile din țară, și-au dovedit capacitatea, de a oferi toate mijloacele care facilitează procesul de călătorie, și se așteaptă ca acestea să modeleze caracteristicile călătoriilor viitoare, în anii și deceniile următoare. Este demn de remarcat, faptul că, Emiratele Arabe Unite au fost întotdeauna, proactive, în adoptarea celor mai recente inovații, care îi susțin competitivitatea globală, existând posibilitatea de a se baza, în viitor, pe utilizarea de aeronave autonome de mici dimensiuni, pentru a conecta orale, aeroporturi, sau de la o destinație la alta.

0 views0 comments
bottom of page