top of page

Angelina Jolie Părăsește Agenția ONU Pentru Refugiați După Mai Bine De 20 De AniActrița Angelina Jolie va renunța la rolul său de Trimis Special Al Agenției ONU Pentru Refugiați (UNHCR), dar, va rămâne activistă umanitară, a anunțat, vineri, Organizația Națiunilor Unite.Jolie, care a participat la peste 60 de misiuni pe teren, în cei 21 de ani petrecuți în cadrul UNHCR, a declarat că, dorește să continue să lucreze cu refugiații, în afara organizației mondiale.


,,Voi continua, să fac tot ce-mi stă în putere, în anii următori, pentru a sprijini refugiații și alter persoane strămutate”, a declarat Jolie într-un comunicat în care și -a anunțat plecarea.

,,După 20 de ani de lucru în cadrul sistemului ONU, simt că este timpul să lucrez diferit, implicându-mă direct cu refugiații și cu organizațiile locale și susținând acțiunile lor de promovare a soluțiilor”, a mai afirmat ea.


Jolie este Trimis Special al UNHCR din anul 2012.


Anul acesta, ea a vizitat Yemen și Ucraina, pentru a se întâlni cu persoanele refugiate.


Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați, Flippo Grandi, i-a mulțumit pentru serviciile sale, pentru angajamentul său, și pentru diferența pe care a făcut-o pentru refugiați și persoanele forțate să fugă.


,,După, o perioadă lungă și plină de succese în cadrul UNHCR, apreciez dorința ei de a-și schimba angajamentul și îi susțin decizia”, a declarat Grandi.,,Știu, însă, bine, că această cauză a refugiaților va rămâne aproape de inima ei, și sunt convins că ea va aduce aceeași pasiune și atenție portofoliului umanitar mai larg”.


UNHCR estimează faptul că nu au existat niciodată atât de mulși oameni forțați să își părăsească locuințele din cauza violenței, a conflictelor și a persecuțiilor. Acesta estimează că peste 100 de milioane de persoane sunt, în prezent, refugiate în întreaga lume.

2 views0 comments
bottom of page