top of page

Arabia Saudită Interzice Studentelor Să Poarte Abaya În Sala De Examen

Fără îndoială că Regatul Arabiei Saudite este martorul unor schimbări impresionante în cadrul Viziunii 2030, lansată de Alteța Sa Prințul Mohammed bin Salman, Prințul Moștenitor al Arabiei Saudite, care a inclus ridicarea multor interdicții, care erau impuse, în special femeilor saudite, care au început să le acorde dreptul de a conduce vehicule în 2018, iar în același an Regatul a fost martor și la o decizie istorică, potrivit căreia, purtarea abaya nu mai este obligatorie pentru femei, orice femeie care trăiește în Arabia Saudită, trebuind să respecte această ținută în locurile Publice.


Indiferent de motivul care a stat la baza recentei decizii, de a interzice studentelor să poarte abaya în sălile de examen, acest pas reflectă, de asemenea, simplificarea și deschiderea la care asistă Arabia Saudită, în ceea ce privește evoluția înfățișării femeilor. Comisia Saudită De Evaluare A Educației Și Formării Profesionale, care este responsabilă de acreditarea programelor de educație și formare, împreună cu Ministerul Educației, a anunțat, faptul că, studentele nu vor avea voie să poarte abaya în sălile de examen.


Comisia De Evaluare A Educației Și Formării Profesionale a confirmat, faptul că, este interzisă purtarea abaya în momentul susținerii testului. Autoritatea a remarcat necesitatea de a respecta purtarea uniformei specifice în momentul susținerii testelor în sălile și sediile Centrului Național de Evaluare ,,Qiyas”. Ea a subliniat că uniforma trebuie să fie în conformitate cu regulamentul pentru a menține respectul public în locațiile de testare.

0 views0 comments
bottom of page