top of page

Arabia Saudită: Vizele Turistice Nu Pot Fi Reînnoite

Ministerul Turismului din Arabia Saudită, a anunțat că, vizele turistice nu pot fi reînnoite.
Autoritatea saudită a făcut această precizare, ca urmare unei întrebări, adresată de către un utilizator de pe Twitter, care a întrebat dacă este posibilă reînnoirea unei vize turistice, fără a ieși din Regat.


La începutul acestei luni, mai multe publicații saudite, au relatat că Arabia Saudită a anunțat o modificare majoră a procesului de solicitare a vizelor pentru rezidenții din țările membre CCG.


Rezidenții din țările CCG, pot acum să solicite vize turistice, indiferent de profesia lor. Anunțul a fost făcut de către ministrul turismului Ahmed Al Khateeb.


Viza va fi valabilă pentru turism și Umrah, și poate fi obținută sub forma unei vize cu o singură intrare, sau cu intrări multiple.


Anterior, doar anumite profesii aveau dreptul să solicite vize turistice în Regatul Saudit.


Viza pentru rezidenții CCG, va costa 300SR (80 de dolari), și se va acorda în următoarele condiții:


  • documentul de rezidență în țările membre CCG trebuie să fie valabil cel puțin trei luni

  • pașaportul trebuie să fie valabil pentru cel puțin șase luni.


Într-un mesaj, postat pe rețelele de socializare, Ahmed Al Khateeb, a precizat: ”Cererea de viză pentru Arabia Saudită, este acum mai simplă, mai convenabilă și mai directă pentru rezidenții din statele CCG, indiferent de profesia lor. Aplicați, acum”.


Această inițiativă, este cea mai recentă, dintr-o serie de evenimente, din cadrul ecosistemului turistic saudit, care au ca scop, atragerea turiștilor regionali și oferirea mai multor facilități pentru turiștii care vin din statele CCG.


Visa turistică a fost lansată în 2019, pentru a ține pasul cu dezvoltarea și creșterea sectorului turistic.


În 2022, Autoritatea Saudită Pentru Turism, a lansat platforma Nusuk, în colaborare cu Pilgrim Experience Program. Nusuk, prima platformă digitală oficială integrată, din Arabia Saudită, oferă tuturor pelerinilor și turiștilor o platformă de planificare, ușor de utilizat, pentru călătoriile lor la Mecca și Medina, și nu numai.


Prin intermediul Nusuk, turiștii din întreaga lume, își pot organiza cu ușurință întreaga vizită, de la solicitarea unei vize electronice și până la rezervarea hotelurilor și a zborurilor.


Cea mai recentă actualizare a vizelor, vine în contextul în care Regatul Saudit își extinde masiv operațiunile turistice. Săptămâna aceasta, Saudi Tourism Authority (Autoritatea Saudită Pentru Turism), a raportat faptul că, națiunea a primit 93.5 milioane de turiști internaționali aul trecut.


În calitate de, cel mai mare investitor din lume în turism, KSA s-a angajat să aloce 550 de miliarde de dolari pentru noi destinații turistice, până în 2030.

2 views0 comments
bottom of page