top of page

Astronauții Saudiți Se Întâlnesc Cu Prințul Moștenitor Mohammed Bin Salman
Prințul Mohammed bin Salman bin Abdulaziz al Saud Al Arabiei Saudite, prinț moștenitor, prim-ministru și președinte al Higher Council of Space, s-a întâlnit cu astronauții saudiți, înaintea unei misiuni istorice în spațiu.


Prințul moștenitor s-a întâlnit cu astronauții Rayana Bernawi, Ali Al Qarni, Mariam Fardous și Ali Al Ghamdi, înainte de lansarea misiunii științifice a Regatului, către Stația Spațială Internațională (ISS).


El a urat bun venit echipajului misiunii științifice, la bordul căruia se află prima femeie saudită, musulmană și arabă, care a zburat în spațiu, Rayana Bernawi, și primul astronaut saudit, Ali Al-Qarni, care a ajuns pe ISS, și i-a felicitat pentru că au promovat programul de calificare.


Prințul moștenitor a subliniat importanța sectorului spațial, ca pilon major în creșterea competitivității globale a Regatului, subliniind, în același timp, importanța explorării spațiale în slujba științei și a umanității.


Prințul moștenitor a declarat că astronauții reprezintă abilitățile poporului saudit și ambițiile acestuia, de a juca un rol vital în inovații și în cercetarea spațială, pentru a găsi soluții durabile pentru bunăstarea umanității.


De asemenea, el a remarcat faptul că oamenii din Regat, își pun mari speranțe în Rayana Bernawi și Ali Al – Qarni, ca ambasadori și reprezentanți ai Regatului la ISS, într-o misiune care are obiective nobile, de a împuternici omenirea, de a proteja planeta și de a deschide noi orizonturi, pentru cercetarea în domeniului sănătății și al sustenabilității mediului.La rândul lor, astronauții și-au exprimat bucuria pentru întâlnirea cu prințul moștenitor, mulțumindu-i și exprimându-i recunoștința pentru sprijinul său constant.


Astronauții Rayana Bernawi și Ali Al – Qarni au subliniat faptul că, sunt pe depline pregătiți, pentru misiunea istorică, angajându-se să își lase amprenta în explorarea și cercetarea spațială.


Misiunea istorică, subliniază angajamentul Regatului saudit, de a sprijini eforturile globale de explorare spațială, de a încuraja cercetarea științifică în domeniu și de a spori cunoștințele și rolurile Arabiei Saudite în programele și tehnologiile spațiale, conform Viziunii Saudite 2030.

0 views0 comments
bottom of page