top of page

Bijuteriile Fabuloase ale Miliardarei Heidi Horten, La LicitațieColecția privată a defunctei miliardare austriece Heidi Horten, cea mai mare și mai valoroasă colecție de acest fel care avenit la licitație, ar putea fi vândută cu mai mult de 150 de milioane de dolari, a anunțat luni Christie’s. Colecția, achiziționată între începutul anilor 1970 și până la moartea doamnei Horten anul trecut, este alcătuită din peste 700 de piese spectaculoase, care reflectă eleganța, glamourul și pasiunea pentru colecționare a celei care le-a deținut.


Printre cele mai impresionante piese se numără colierul cu diamant de 90 de carate ”Briotte Of India” de la Harry Winston și inelul cu rubin ”Sunrise Ruby” și diamant de la Cartier, care valorează până la 20 de milioane de dolari. Colecția cuprinde și peste 100 de piese Bulgari, printre care o broșă cu smarald și diamant în formă de floare.


Colecția doamnei Horten este considerată una dintre cele mai importante din istoria colecționării de bijuterii. Artele plastice și decorative s-au numărat printre diversele interese pe care le-a urmărit de-a lungul vieții sale, însă colecția sa privată de bijuterii de neegalat a fost cea care a făcut-o să se distingă. Colecția sa este pe cale să depășească vânzările record la Christie’s pentru colecția Elizabeth Taylor în 2011, și licitația Maharajas & Mughal Magnificence în 2019, singurele două colecții de bijuterii care au adunat mai mult de 100 de milioane de dolari.

Christie’s a anunțat că veniturile din licitațiile colecției vor merge către Fundația Heidi Horten, care susține cauze caritabile în domeniile sănătății și protecției copilului. Înainte de a accepta să liciteze colecția, Christie’s a spus că a luat în considerare practicile comerciale ale primului soț al doamnei Horten, magnatul german al magazinelor Helmut Horten, care în perioada nazistă ”a cumpărat afaceri evreiești care au fost vândute sub presiune”. Christie’s a spus că va face o ”contribuție semnificativă” din veniturile finale către organizațiile evreiești pentru a promova cercetarea și educația despre Holocaust. Nu a dezvăluit suma.


Colecția doamnei Horten este o oportunitate unică pentru iubitorii de bijutierii să admire și să achiziționeze piese excepționale, care au aparținut unei femei remarcabile. Christiețs va licita 400 de piese la Geneva miercuri și vineri și va organiza o vânzare online. De asemenea, casa de licitații va organiza o a doua vânzare online pentru restul colecției în noiembrie.


0 views0 comments
bottom of page