top of page

Casa Sotheby's Va Scoate La Licitație Cel Mai Mare Rubin Din Lume La New York In Iunie
Cel mai mare rubin din lume, care va fi scos la licitație, va fi oferit de către Sotheby's la New York, în iunie, a anunțat casa de licitații, în cadrul unei avanpremiere, organizate luni la Hong Kong, fiind estimat la peste 30 de milioane de dolari.


Acest lucru, ar face posibil ca, piatra prețioasă de 55,22 de carate, cunoscută sub numele de Estrela de Fura, să fie cel mai scump rubin vândut, vreodată, la licitație, a declarat Uni Kim, specialist în cadrul departamentului de bijuterii al Sotheby's, din capitala financiară asiatică.


”Este din Mozambic, care este, de asemenea, una dintre originile noi și mai populare, pe care le vedem pentru rubine, în afară de piesele tradiționale și clasice birmaneze”, a precizat Kim.


Actualul record mondial pentru un rubin, vândut la licitație, a fost stabilit în mai 2015, de către ”Sunrise Ruby”, o piatră birmaneză, de 25, 59 de carate, care a fost vândută cu 30,3 milioane de dolari Sotheby's Geneva.


Noua piatră, al cărei nume înseamnă ”Star Of Fura” (”Steaua din Fura”), în portugheză, a fost extrasă din mina de rubin a companiei miniere Fura, din regiunea Montepeuz, în nordul Mozambicului, în iulie 2022.


Kim a precizat că rubinul, care va fi oferit în cadrul vânzării Magnificent Jewels de la Sotheby's, era o piatră brută de 101 carate, atunci când a fost descoperită, pentru prima dată, ceea ce a stârnit entuziasmul multor persoane din industria pietrelor prețioase.


Calitatea și dimensiunea pietrei prețioase ”este aproape fără precedent”, a declarat Dev Shetty, directorul executiv al Fura Gems, în cadrul unei declarații.


”Estimăm că Estrela de Fura va fi adjudecată pentru o sumă de peste 30 de milioane de dolari”, a adăugat Kim. ”Sperăm că vom reuși să o vedem, doar stabilind un nou record pentru rubinele din Mozambic”.


După ce va fi expusă la Hong Kong, piatra prețioasă, va fi expusă în Taipei, China, Singapore, Geneva și Dubai, înainte de a fi scoasă la licitație la New York, pe 8 iunie.0 views0 comments
bottom of page