top of page

Ce Trebuie Să Știi Dacă Vrei Să Mergi La Hajj Anul Acesta
Dacă ești musulman și visezi să mergi la Hajj, pelerinajul unic în viață la locurile sfinte din Arabia Saudită, s-ar putea să te întrebi ce trebuie să faci pentru a te pregăti. Ei, bine, primul lucru pe care trebuie să-l știi este că trebuie să te vaccinezi. Și, nu doar o dată, ci de trei ori”


Așa e, guvernul saudit spune că oricine vrea să participe la Hajj anul acesta trebuie să primească două doze de vaccin COVI-19 și o doză de rapel pentru a intra în țară. Și nu orice vaccin, ci unul dintre cele care sunt aprobate de saudiți. Acestea includ: Pfizer- BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Covavax, Nuvaxovid, Sinophram, Sinovac, Covaxin, Sputnik-V și Janssen (1 doză).


Dar asta nu e tot. Trebuie să te vaccinezi și împotriva gripei și meningitei. Și trebuie să prezinți un test PCR negativ pe care l-ai făcut în termen de 72 de ore înainte de zborul tău. De asemenea, trebuie să ai sub 65 de ani.


De ce toate aceste reguli? Ei bine, este din cauza pandemiei COVID-19 desigur. Saudiții vor să se asigure că toți cei care merg la Hajj sunt în siguranță și sănătoși și că nu răspândesc virusul altora. Sezonul Hajj anul acesta va fi între 26 iunie și 1 iulie. Vestea bună este că saudiții au ridicat restricțiile privind câți oameni pot merge la Hajj anul acesta. Ei se așteaptă să aibă la fel de mulți pelerini ca înainte de pandemie. Asta înseamnă cam 2.5 milioane de oameni!

0 views0 comments
bottom of page