top of page

Cea De-a Doua Ediție A Festivalului De Arte AlUla A Început Sub Sloganul ”Life In Color”
Cea de-a doua ediție a AlUla Arts Festival, revine joi, unde vizitatorii vor avea parte de o varietate de evenimente artistice, culturale și fotografice, expoziții și inițiative inovatoare, care vor avea loc timp de 12 zile, în diverse locații, în mijlocul peisajelor uimitoare din AlUla, în Arabia Saudită.


Festivalul este unul dintre cele mai proeminente eveniment artistice anuale din lume, organizat sub sloganul ”Life In Color” (Viața În Culori), evidențiind bogatele opere de artă, care conferă mediului natural pitoresc o eleganță distinctă și vibrantă.


AlUla Arts Festival celebrează operele creative, de toate genurile, cu capodopere de artă contemporană, instalații artistice gigantice, printre fermecătoarele peisaje naturale, picturi murale create de oaspeții și locuitorii din AlUla, care sunt expuse în spații publice, expoziții private, ateliere de lucru supravegheate de specialiști, seminarii de artă și multe altele.


În acest sezon al AlUla Arts Festival, va fi prezentat și ”Fame: Andy Warhol în AlUla”, care evidențiază relația celebrului artist cu conceptul de faimă și interpretarea acestuia, prin intermediul fotografiilor și desenelor tipărite. Organizată în colaborare cu Muzeul Andu Warhol, această expoziție unică în felul ei, prezintă o selecție a celor mai importante lucrări de creație ale artistului american Andy Warhol, care vor fi expuse la Galeria Maraya, pentru prima dată în Arabia Saudită.


Expoziția ”Top 100 Arabic Posters”, în zona New Town, prezintă cele mai recente inovații în domeniul artelor vizuale contemporane din regiune, cu graficieni, artiști vizuali și intelectuali din lumea arabă și nu numai.


Au fost pregătite spații în Orașul Vechi, pentru activități cinematografice, cum ar fi Săptămâna Cinematografică AlUla, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film de la Marea Roșie, care prezintă filme din Arabia Saudită, din lumea arabă și din întreaga lume.


Festivalul cuprinde, de asemenea, o colecție de lucrări realizate de șase artiști, care s-au alăturat celei de-a doua ediție a programului de șase săptămâni AlUla Residency, în cadrul căruia s-au angajat cu experți și membri ai comunității locale pentru a-și dezvolta munca și abilitățile, precum și evenimentul ”Foreseeing the Future”, în cadrul căruia artiștii oferă vizitatorilor o imagine de ansamblu a cercetărilor lor, între 6 februarie și 17 martie.

1 view0 comments
bottom of page