top of page

Christie’s Va Scoate La Licitație Audemars Piguet Royal Oak ”Maktoum Dial” La The Dubai EditÎn perioada 24 aprilie – 4 mai, casa de licitații de lux, recunoscută la nivel mondial, Christie’s lansează Christie’s Watches Online: The Dubai Edit, cu peste 135 de ceasuri de moderne și de epocă, pregătite pentru a fi scoase la licitație, pentru colecționarii de ceasuri din întreaga lume.


Cap de afiș al acestei al acestei selecții excepționale, este o minune vintage, demnă de luat în seamă: Audemars Piguet Royal Oak Ref. 4100BA ”Maktoum Dial”, care datează din 1980 și este estimat, în prezent, la aproximativ 110.170 – 180.000 Dhs (30.000 – 50.000 USD).


Numele Șeicului Mohammed a mai apărut, în trecut, pe ceasuri Rolex de epocă, însă, este rar să întâlnești semnătura sa pe modelele de epocă Audemars Piguet Royal Oak, unul dintre cele mai influente modele de ceasuri din toate timpurile, prezintă semnătura șeicului Mohammed pe jumătatea superioară a cadranului.


Era o practică obișnuită în rândul membrilor familie regale din Golf și al instituțiilor guvernamentale proeminente din regiune, să comande ceasuri cu numele sau logo-urile lor pe cadran. Aceste ceasuri erau oferite unor persoane, diplomați sau parteneri de afaceri ca daruri de stat sau simboluri comemorative.


Lotul are și o distincție care poartă numele A.S.R. Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, conducătorului Dubai-ului, care, în anii 1980, a deținut funcția de ministru al apărării al Emiratelor Arabe Unite.

0 views0 comments
bottom of page