top of page

Circuitul Jeddah Corniche Este Pregătit Să Găzduiască Azi Marele Premiu de F1 STC Al Arabie Saudite
Circuitul Jeddah Corniche este pregătit să găzduiască vineri, 17 martie, pentru a treia oară în 16 luni, Marele Premiu de Formula 1 STC al Arabiei Saudite din 2023.


Circuitul de curse auto, cu o lungime de 12 kilometri, este situat în Jeddah Corniche, învecinat cu țărmul Mării Roșii, și este construit pe o locație excepțională pentru competiția de Formula 1.


Circuitul de motorsport de clasă mondială, a fost construită într-un timp record, de aproximativ opt luni.


Este prezentat ca fiind ”cel mai rapid circuit stradal”, din calendarul Formulei 1, mașinile de Formula 1, fiind testate pentru a avea viteze medii de peste 252 km/h până la 322 km/h.


Cu o lungime de 6,175 kilometri, va fi cel mai rapid și cel mai lung circuit stradal, din actualul calendar de Formula 1, după Spa-Francorchamps din Belgia.


Circuitul, care va bate recordul, este în concordanță cu Viziunea Saudită 2030, în ceea ce privește designul său ecologic, care include peste 43.000 de metri pătrați de spații verzi și peste 2.000 de copaci, oferind soluții de mediu durabile și standarde de înaltă calitate locuitorilor din orașul de coastă Jeddah.


Circuitul a găzduit în 2021 Marele Premiu al Arabiei Saudite de Formula 1, care a fost câștigat de către pilotul Mercedes, Lewis Hamilton.


Circuitul Jeddah Corniches a găzduit, de asemenea, Formula 1 STC Saudi Arabia Grand Prix 2022, a două ediție a Grand Prix-ului Arabiei Saudite și a două etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, din 2022. Cursa a fost câștigată de către Max Verstappen, de la Red Bull.

1 view0 comments
bottom of page