top of page

Colecția Carolina Herrera Toamnă/Iarnă 2023
Colecția Carolina Herrera Toamnă / Iarnă 2023, semnată de Wes Gordon, a fost inspirată de dihotomia dintre disciplină și măreție, regăsită în ”Sisi”, Împărăteasa Elisabeth a Austriei.


Un personaj impresionant, cu propria sa agenție, care nu s-a temut să încalce regulile și să iasă în evidență, Sisi servește drept punct de plecare pentru acest sezon, anunțând faptul că acceptă fără regrete frumusețea și dramatismul.


Conceptul de opulență extremă și semnificația acestuia în zilele noastre este explorat, și nu doar în manifestarea sa vizuală. Există opulență, în timpul și atenția acordată creării unei piese, opulență în lipsa oricărui compromis pentru cea mai bună construcție și măiestrie din partea Atelierului Carolina Herrera. Opulență în modul în care o femeie se simte atunci când își îmbracă rochia, forma voluminoasă a fustei susținută dee straturi de tul ușor ca o pană de sub ea, sau un costum bine croit, tăiat cu precizie milimetrică.


Rigiditatea Curții Habsburgice, în contrast cu libertatea și romantismul, pentru care a luptat Sisi, inspiră sentimentul de disciplină amestecat cu exuberanță și grandoare, în întreaga colecție. Rochiile cu decolteuri portret și falduri romantice în spirală pun femeia Carolina Herrera în centrul atenției, ținând curtea. Paleta de culori vii, în tonuri de bijuterii, este întemeiată pe texturi somptuoase de catifea și tafta de culoare neagră, aurite de broderii aurii. Dungile geometrice sunt în centrul atenției, într-o multitudine de construcții meticuloase, separatoare tricotate și drapaje. Piesele de zi, cum ar fi cămașa albă din bumbac Carolina Herrera, care poartă semnătura Carolina Herrera, sau rochia albă din paiete-tweed, conferă femeii o forță de prezență incontestabilă.


Opulența nu trebuie să vină în detrimentul confortului și modernității. O rochie din tricot, fără efort, lungă până la podea, este accesorizată cu cristale Swarovski, care strălucesc în lumina blândă. O rochie amplă, în formă de hanorac cu glugă spectaculoasă este modelată în chine țesută decadent, realizată cu fire imprimate prin urzeală în violet intens și verde smarald.


Femeia Carolina Herrera, se transformă într-o împărăteasă modernă, în acest sezon, sărbătorind aprecierea și neobrăzată a frumuseții și a farmecului, la fel ca Sisi cu secole înaintea ei.
2 views0 comments
bottom of page