top of page

Covorul De Vis Al Kerala: Cum Un Studio De Design Din Sudul Indiei A Uimit Gala Met 2023


Covorul De Vis Al Kerala: Cum Un Studio De Design Din Sudul Indiei A Uimit Gala Met 2023


Gala Met 2023, unul dintre cele mai așteptate evenimente de modă ale anului, a avut loc luni la Muzeul Metropolitan de Artă din New York. Tema pentru gala din acest an a fost ”Karl Lagerfeld: O Linie De Frumusețe”, în onoarea designerului care a fost legendă. Lagerfeld, care a murit în 2019 la vârsta de 85 de ani, a fost directorul creativ al Chanel, Fendi și al propriului său brand, precum și un fotograf prolific, editor și colecționar de artă. Influența și moștenirea sa au devenit evidente în ținutele uimitoare purtate de celebrități din întreaga lume, care i-au adus un omagiu stilului, viziunii și inovației sale.


Dar, a mai existat o altă vedetă a spectacolului din acea seară: covorul. Covorul iconic care a decorat treptele muzeului și i-a întâmpinat pe invitați nu era roșu, ci bej, cu vârtejuri de roșu și albastru. A fost făcut de artizani din Kerala, un stat din sudul Indiei, cunoscut pentru cultura, patrimoniul și meșteșugul său bogat. Covorul a fost comandat de arhitectul japonez Tadao Ando, care a proiectat spațiul expozițional pentru prezentarea operei lui Lagerfeld de către Costume Institute. Ando a vrut să creeze un contrast între arhitectura minimalistă și moda opulentă și a ales un material natural care să reflecte lumina și să creeze un efect dinamic.


Covorul a fost realizat de Neytt by Extraweave, un studio de design din Kerala care este specializată în covoare și covoare de lux. Neytt by Extraweave a fost fondat de Sivan Santhosh și Nimisha Srinivas, care au o pasiune pentru conservarea și promovarea abilităților tradiționale de țesut ale Kerala. Ei lucrează cu artizani locali care folosesc războaie de țesut și fibre naturale pentru a crea produse unice și durabile. Covorul pentru Gala Met 2023 a fost făcut folosind fibre de sisal, care sunt extrase dintr-un tip de plantă de agave originară din Mexic. Le-a luat aproximativ 60 de zile artizanilor să țese întregul covor, care a fost apoi pictat de designeri din Statele Unite.


Covorul a fost un mare succes și a primit recenzii entuziaste din partea presei și a publicului. A fost, de asemenea, un moment mândru pentru India și Kerala, deoarece și-au prezentat talentul și creativitatea pe o platformă globală. Neytt by Extraweave și-a împărtășit entuziasmul pe contul lor de Instagram, unde au post mai multe fotografii cu celebrități pozând pe covorul lor. Unele dintre numele celebre care au mers pe covorul lor au fost Kim Kardashian, Rihanna, Doja Cat, Lady Gaga și Taylor Swift. De asemenea, la Met Gala au fost și celebrități indiene precum Priyanka Chopra Jonas și Alia Bhatt.


Celebritățile însele și-au exprimat, de asemenea, admirația față de covor și față de realizatorii acestuia. Kim Kardashian a declarat că a fost ”uluită” de măiestria și frumusețea covorului. Rihanna a spus că s-a simțiti ”onorată” să pășească pe o astfel de ”capodoperă”. Doja Cat a spus că i-a plăcut modul în care covorul ”i-a completat” ținuta. Lady Gaga a spus că s-a simțit ca și cum ar fi ”mers pe un nor”. Taylor Swift a declarat că a fost ”hipnotizată” de culorile și modelele covorului.


Met Gala 2023 nu a fost doar o celebrare a geniului lui Karl Kagerfeld, ci și o celebrare a măiestriei artistice a Keralei. A fost un exemplu perfect al modului în care moda poate transcende granițele și culturile și al modului în care frumusețea poate fi găsită în diversitate și armonie.

0 views0 comments
bottom of page