top of page

Culoarea Anului 2023 Stabilită De Pantone Este Viva MagentaPutere, exuberanță, vigoare, fericire și optimism. 2023 se anunță a anunță a fi un an de bun augur, conform simbolurilor și semnificațiilor atribuite culorii Pantone a anului, Viva Magenta. Derivată din roșu, fără a fi agresivă sau dominantă, această nuanță este, de asemenea, sinonimă cu experimentarea de sine, dar asta nu este tot.. Iată ce ne dezvăluie Viva Magenta despre anul care urmează.
,,O nuanță neconvențională pentru un timp neconvențional”, ,,o nouă narațiune”. Aceasta sunt cuvintele folosite de Pantone pentru a prezenta culoarea anului 2023, Viva Magenta. Ceva care ne dă speranța că lunile care urmează ne vor oferi un pic de respiro, după luni de tristețe pe fronturile economice și geopolitice. Anul viitor ar putea fi marcat de câteva schimbări pozitive, sau, dacă specialiștii în culori au dreptate, ar putea aduce licăriri de noi perspective. Ușurare. Mai ales că experții de la Pantone asociază această nouă culoare cu bucuria, celebrarea optimistă, puterea, dinamismul și chiar vigoarea, termeni care reflectă o anumită energie pozitivă care nu a fost tocmai în prim - plan în ultimii ani, ca să nu mai spunem altceva.


După ,,Very Peri”, culoarea Pantone a anului 2022, asociată cu inventivitatea și creativitatea, Viva Magenta - nume de cod Pantone 18-1750 - își propune să stabilească o nouă dinamică, scriind ,,o nouă narațiune” între putere și exuberanță. Așa este, toate acestea. Trebuie remarcat, în ceea ce privește descrierea oferită de Pantone, că această culoare hibridă între purpuriu, mov și roz este definită doar cu superlative ultra pozitive. Este suficient pentru a ne face să ne dorim să ne aruncăm cu capul înainte în viitor și să îmbrățișăm această nouă viziune care, pentru moment, pare departe - foarte departe - de melancolia ambientală din ultimele luni, sau chiar ani.


,,Curajoasă și neînfricată, o culoare palpitantă a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă...Este un roșu animat care se amuză în bucurie proprie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri, o nuanță electrizantă și fără limite”, notează Pantone pe site-ul său. Și, pentru a nu strica nimic, este, de asemenea, ,,o culoare îndrăzneață, plină de spirit și incluzivă pentru toți”. ,,Un simbol al unui an minunat care ne așteaptă, așadar.


Dar Viva Magenta reflectă, de asemenea, o altă parte a evoluției noastre, navigând între fizic și virtual. Pe scurt, o nuanță hibridă, care întruchipează schimbările care vor veni în viața noastră de zi cu zi. ,,Exploatând spiritul experimental al Viva Magenta, Pantone explorează dinamica dintre inteligența artificială și creativitatea umană pentru a crea ,,The Magentaverse”, disponibil pentru prima dată publicului”, subliniază Pantone.


Însă, fiți conștienți că nu este vorba de a uita ceea ce este esențial, natura, cu care cu toții avem nevoie să ne reconectăm. ,,În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este reală”. ,,Înrădăcinată în primordial, Pantone 18-1750 Viva Magenta ne reconectează materia originală. Invocând forțele naturii, (aceasta) ne galvanizează spiritul, ajutându-ne să ne construim puterea interioară”, afirmă Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

3 views0 comments
bottom of page