top of page

Emporio Armani Men's Collection Autumn/Winter 2023/24


A zbura prin aer, pentru a privi lumea de sus, dintr-o nouă perspectivă este o dorință profund umană. Iar, zborul reprezentat de vultur, face parte din spiritul Emporio Armani: Un simț al aventurii și un gust nemărginit pentru explorare.


Zborul prezintă orașul de sus, cu punctele centrale marcate pe o hartă, ca fundal pentru logo-ul brandului. Această colecție este un omagiu adus aviatorului anilor 1930 și lumii sale, severității sofisticate și preciziei aventuroase a stilului său, precum și strălucirii metalice a avioanelor și hangarelor. Ideea unui om în zbor, reinventează o figură care a fost întotdeauna în centrul imaginației Armani, îmbrăcându-l în haine de inspirație sportivă, realizate din materiale moi, de mare impact, cu volume și modele învăluitoare care extind si dilată clasicele carouri Prince of Wales și houndstooth. Siluetele sunt variate: paltoane, trench-uri, paltoane cu două rânduri de buzunare și jachete sunt purtate cu pantaloni scurți, completate cu cizme și pantofi cu șireturi, care se remarcă prin tălpi groase, pentru a marca fiecare pas. Ritmul modelelor se propagă în toate celelalte: chiar și tricourile supradimensionate sunt confecționate din aceeași lână ca și paltoanele și pantalonii. Pielea și tricotajul sunt elemente esențiale care adaugă curaj și comfort: jachete bombardier în stil vintage, paltoane lungi din tricot și cardigane cu veste asortate, pentru a crea noi seturi gemene. Această colecție nu este mai puțin sofisticată, iar Emporio Aviator explorează plăcerea catifelei, resfățându-se în lâncezeala bluzelor de mătase cu gulere lungi tip șal, fără a disprețui rigoarea jachetelor cu două rânduri de nasturi.


Panorama cromatică trece de la tonuri de gri și bej la tonuri de caramel și rugină, înainte de a se aprinde cu sclipiri de culoare de la roșu intens la geranium, nu note purpurii, pentru că mai apoi să se stabilizeze la negru.

0 views0 comments
bottom of page