top of page

Expoziția AlUla Residency Artists Explore Sahara x AlUla Exhibition
În cadrul programului adresat publicului, pentru ediția în curs a AlUla Residency, organizată de Comisia Regală pentru AlUla (RCU), din Arabia Saudită, în parteneriat cu Agenția Franceză pentru Dexvoltare AlUla, artiștii care participă în cadrul programului explorează ,,Desert x AlUla”, prima expoziție de artă contemporană, care abordează situri din regiune.Programul se bazează pe o colaborare între artiști și experți în diferite discipline, unde experiența din timpul săptămânilor programului le oferă posibilitatea de a face schimb de cunoștințe și de a efectua cercetări pentru a ajunge la o înțelegere profundă a patrimoniului și naturii oazei și a conotațiilor culturale pe care le posedă, inclusiv expoziția Sahara x AlUla 2022, care este curatoriată de Reem Fadda, Raneem Farsi și Neville Wakefield.


Expoziția include instalații și instalații de artă create de 15 artiști din Arabia Saudită și din întreaga lume. Expoziția, intitulată ,,Mirage”, explorează o serie de concepte de miraj și oază, înrădăcinate în istoria și cultura deșertului. Aceste idei și concepte au căpătat importanță în întreaga lume de-a lungul anilor, iar artiștii participanți au abordat visele, camuflajul, fantezia, dispariția, extracția, iluzia și mitul prin intermediul unor lucrări noi, arătând în același timp, diferența dintre lumea naturală și cea creată de om.


Programul de rezidență AlUla dorește să activeze o cooperare între artiștii cu experții li comunitatea locală din AlUla, prin ateliere de lucru, discuții intelectuale și diverse programe, pentru a beneficia de cultura și abilitățile acestora și pentru a permite înțelegerea locului și a istoriei sale locale. Programele oferă, de asemenea, o oportunitate pentru ca persoanele să învețe mai multe despre diferitele medii artistice folosite de artiștii participanți, cum ar fi artele vizuale, sculptura, poezia, actoria și fotografia documentară.


Programele s-au desfășurat de la jumătatea lunii noiembrie până la sfârșitul lunii decembrie și includ discuții publice, ateliere de lucru și proiecții de film.

0 views0 comments
bottom of page