top of page

Felinele Sunt Bune Pentru Sănătate: 6 Efecte Pozitive Pe Care Le Au Felinele Asupra Corpului Nostru
Pisicile sunt bune pentru sănătate. Se spune că traiul cu o pisică prelungește viața. Mai degrabă, decât o frază de autojustificare pentru a adopta o altă felină, aceasta este o afirmație susținută științific. Pisicile sunt bune pentru sănătatea oamenilor. Pe lângă puterea lor psihoterapeutică, recunoscută pe scară largă, aceste mici creaturi vibrante sunt, de asemenea, capabile să îmbunătățească sănătatea fizică a oamenilor.


Datorită toarcerii lor, care emite frecvențe sonore, similare cu ultrasunetele folosite în unele terapii medicale, pot îmbunătăți circulația sângelui. Datorită salivei lor, care conține proteine care ne întăresc sistemul imunitar. Si, datorită incontestabile de calmare pe care o au asupra sistemului nostru nervos.

Într-adevăr, având în vedere nenumăratele virtuți ale acestor animale fascinante, nu este deloc surprinzător că sunt capabile și de acest lucru.


Dacă aveți nevoie de încă un motiv să adoptați o pisică - sau, să adopți o alta - vă oferim nu mai puțin de șase, care includ cele mai importante beneficii pe care pisicile le aduc sănătății umane, toate susținute de studii științifice.

Pisicile Sunt Bune Pentru Sănătate: 6 Beneficii Pe Care Le Au Felinele Asupra Minții Și Corpului Nostru

1 / Ele Sunt Un Calmant Natural Al Stresului


Pisicile ne stimulează simțurile și ne influențează creierul să elibereze oxytocin, un hormon care ne face să ne simțim bine. Acest lucru se realizează prin vibrațiile pe care le produce toarcerea și zgomotul alb, prin finețea blăniței lor și, potrivit unor studii, chiar și prin simplul fapt că sunt privite. Și, ne simțim imediat mai bine, mai puțin stresați, mai calmi și mai senini.


2 / Acestea Diminuează Bolile De Inimă, Atacurile De Cord Și Accidentele Vasculare


Un studiu realizat de Institutul Stroke al Universității din Minnesota, a conchis: cei care nu locuiesc cu pisici au cu 30-40% mai multe șanse de a muri de atac de cord, decât proprietarii de pisici. Motivul, pentru că aceasta este capacitatea toarcerii care are un efect vasodilatator, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui.


3 / Scad Tensiunea Arterială


Acest lucru explică, în sfârșit, de ce atunci când vorbim cu pisicile noastre o facem în mod natural, cu o voce calmă, ușor copilăroasă. Este datorită lor, bineînțeles. Atunci, când un proprietar vorbește cu pisica sa, el menține un ton calm al vocii, iar acest lucru are un efect asupra tensiunii arteriale. Într-un studiu, tensiunea arterială a unui grup de oameni, a fost monitorizată când aceștia era singuri, iar apoi când erau în compania pisicii lor. Prezența felinei, aducând o stare de liniște, a ajutat, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.


4 / Te Ajută Să Dormi Mai Bine


O pisică pe pat este sinonimă cu un somn liniștit. Un studiu realizat de Mayo Clinic Center for Sleep Medicine din Arizona susține că 41% dintre proprietarii de pisici dorm mai profund și mai mult timp în compania felinelor lor. Din nou, motivul constă în puterea terapeutică relaxantă a toarcerii pe care care o face pisica înainte de a adormi altături de noi.


5 / Sunt Bune Pentru Oasele Noastre


Printr-un studiu realizat de Fauna Communication Research Institute din Carolina de Nord, efectuat pe o populație de 45 de pisici, s-a demonstrat că toarcerea lor are frecvențe sonore cuprinse între 25 și 150 Hertz (HZ), adică aceleași cu ultrasunetele folosite în domeniul medical, pentru a crește densitatea osoasă și pentru a trata durerile osoase și musculare.


6 / Ne Stimulează Sistemul Imunitar


Prezența unei pisici în casă stimulează sistemul nostru imunitar să funcționeze mai bine. Cercetările americane au arătat că pisicile ajută la reducerea cu 50% a riscului de infecții respiratorii și alergi la acarieni, praf, păr de animale și iarbă la copii, făcându-i să crească mai puternici și mai sănătoși. Secretul felinelor, în acest caz, constă în saliva lor, care conține anumite proteine, care sunt eliberate în aer, atunci când își ling blana, pentru a se curăța și care ajută la apărarea noastră.

5 views0 comments
bottom of page