top of page

Forumul De La Davos Se Așteaptă La O Paticipare Record La Reluarea Sesiunii De Iarnă
În cadrul Forumului Economic Mondial, un număr record de lideri din mediul de afaceri și guvernamentali, se vor reuni, săptămâna viitoare, în stațiunea elvețiană Davos, pentru a analiza diverse provocări, precum încetinirea creșterii economice globale sau colapsul ecologic.


În timp ce unii îl consideră un loc de discuții pentru cei cu jet-set, car nu face decât să mărească amprenta de carbon a lumii, forum-ul insistă că are puterea de a reuni factorii de decizie, într-o lume care se confruntă cu multiple crize, pe fondul unei neîncrederi geopolice în creștere.


”Suntem cu toții blocați într-o mentalitate de criză”, a declarat președintele executiv și fondatorul WEF, Klaus Schwab, în cadrul conferinței de presă premergătoare reuniunii, despre o lume care se confruntă cu războiul din Ucraina, schimbările climatice și crizele simultane ale aprovizionării cu energie și alimente.

Ultima reuniune de iarnă de la Davos, în persoană, a avut loc în 2020, cu doar câteva zile înainte ca, epidemia COVID-19 să fie declarată ca o urgență de sănătate globală. Evenimentul din 2021, a avut loc virtual, iar cel de anul trecut, a fost mutat din ianuarie în mai, după o creștere a numărului de infecții.


”Davos ar trebui să contribuie la schimbarea acestei mentalități”, a explicat Schwab, cu privire la un set de dezbateri, întâlniri informale și informale și evenimente care vor avea loc de o săptămână, sub sloganul ”Cooperarea într-o lume fragmentată”.

În timp ce delegația rusă va străluci prin absența sa, organizatorii au salutat o participare record, în ceea ce privește numărul și diversitatea participanților, așteptându-se la o prezență chineză ”la nivel înaltt”.


Vor fi prezenți 52 de șefi de stat și de guvern, alături de 56 de miniștri de finanțe, 19 guvernatori de bănci centrale, 30 de miniștri ai comerțului și 35 de miniștri de externe. Șefii Organizației Națiunilor Unite, ai Fondului Monetar Internațional și ai Organizației Mondiale a Comerțului se vor număra printre cei 39 de lideri ai agențiilor internaționale.


Complexul de schi de lux, va găzdui cea mai mare participare, de până acum, a mediului de afaceri, cu peste 600 de directori executivi, printre cei 1,500 de lideri de afaceri, printre care se numără cel mai mare număr de femei din toate timpurile.


Discuțiile, urmează să se concentreze, pe provocări pe termen scurt, cum ar fi modul de evitare a riscului unei recesiuni globale în 2023, și cum să se asigure că efortul global insuficient de combatere a schimbărilor climatice, nu va fi împiedicat și mai mult de criza de energie, exacerbată de războiul din Ukraina și de sancțiuniile impuse Rusiei.


Organizatorii au declarat că Ucraina, care a dominat forumul de anul trecut, va trimite o altă delegație la nivel înalt, și că vor avea loc mai multe sesiuni legate de război.

0 views0 comments
bottom of page