top of page

Franța Va Impune Teste COVID Obligatorii Pentru Călătorii Din China
Franța va cere călătorilor care vin din China, să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19, făcut cu mai puțin de 48 de ore înainte de plecare, au anunțat vineri, ministerele sănătății și transporturilor.


Testul va fi solicitat pentru toate zborurile din China, inclusiv pentru zborurile cu escală. Călătorii din avioanele care sosesc din China, vor trebui, de asemenea, să poarte măști.


După ce trei ani și-a ținut granițele aproape închise, impunând un regim strict de izolare și de testare, Beijing-ul și-a schimbat brusc poziția, în ceea ce privește existența virusului, la 7 decembrie, iar infecțiile s-au răspândit rapid în ultimele săptămâni.


Franța nu a stabilit o dată de începere a măsurilor, dar va publica un decret și va notifica statele membre ale Uniunii Europene, au precizat reprezentanții ministerelor.


O sursă guvernamentală, a declarat pentru agenția de presă Reuters, faptul că va dura ,,puțin timp”, pentru ca testele obligatorii să fie puse în aplicare.


Începând cu 1 ianuarie, Franța va efectua, de asemenea, teste aleatorii PCR COVID, la sosire, în cazul unor călători, care vin din China, a declarat un oficial guvernamental pentru reporteri.


Autoritățile au recomandat, de asemenea, că persoanele cu un sistem imunitar slab, să amâne călătoriile neesențiale în China.


Coreea de Sud și Spania, s-au alăturat unei liste tot mai mari de țări, printre care Statele Unite, India și altele, care au impus teste COVID pentru călătorii din China.3 views0 comments
bottom of page