top of page

Gilbert & George Deschid Un Centru De Artă La Londra
Duo-ul artistic Gilbert & George aduc viziunea lor asupra lumii într-un nou spațiu expozițional, din estul Londrei, cu o mare parte din program prezentat gratuit, în conformitate cu conceptul lor de ,,artă pentru toți”.


Gilbert & George Centre, situat în zona Spitalfields, se află la mai puțin de cinci minute de casa și și studioul partenerilor de viață și creație.


,,Avem un public și, astfel, ei au posibilitatea de a ne vedea lucrările pentru prima dată, într-un mod mai bun, într-un mod mai mare. În mod normal, este limitat ceea ce poți vedea în orașe, aici pot vedea un sentiment intens de Gilbert & George”, a declarat, vineri, pentru agenția de presă Reuters, Gilbert, născut în Italia, al cărui nume complet este Gilbert Prousch.,,Ei experimentează arta Gilbert & George, asta este viziunea noastră despre lume, moralitatea noastră, comportamentul nostru și totul”.

George, născut în Marea Britanie, al cărui nume complet este George Passmore, a adăugat: ,,Centrul Gilbert & George va fi o forță culturală”.


Cei doi, de obicei, fotografiați în costum și impasibili, s-au cunoscut în 1967, în timp ce studiau arta la Londra. De atunci, au fost împreună, producând imagini impunătoare, care au abordat, printre altele, identitatea, rasa, sărăcia și moartea. S-au căsătorit în 2008.


Noul centru, transformat dintr-o fostă clădire a unei fabrici de bere și care dispune de trei niveluri pentru galerii, administrat de o organizație caritabilă înregistrată, se va deschide la 1 aprilie, cu expoziția inaugurală gratuită ,,The Paradisical Pictures”.


Lucrările îi prezintă pe cei doi, uneori fără trup, în mijlocul unei reprezentări psihedelice colorate ale unor fructe, flori și frunze.


,,Majoritatea oamenilor se gândesc la paradis ca la o petrecere de după”, a declarat George, în vârstă de 81 de ani. ,,Tablourile se adresează oamenilor care cred în viață de după moarte, cu aceeași curiozitate ca și celor care nu cred în viața de după moarte.”

Întrebat cum au evoluat lucrările lor de-a lungul deceniilor, Gilbert, 79 de ani, a declarat: ,,Nu am mai văzut niciodată o astfel de fotografie: ”Ceea ce vedem astăzi, este diferit de ceea ce vedeam acum 30, 40 de ani, desenează viziunea noastră de astăzi ca ființe umane”.


George a adăugat despre succesul lor: ,,Am fost foarte, foarte norocoși în acest sens. Spuneam că am străbătut străzile Londrei și acum am străbătut străzile lumii”.

3 views0 comments
bottom of page