top of page

Grupul Italian Sea Group Și Giorgio Armani Au Lansat Noul Megayacht De 72 De Metri
Grupul italian Sea Group și Giorgio Armani, au prezentat megayachtul Admiral, de 72 de metri, în cadrul unei eveniment privat exclusivist, desfășurat la sediul central din Marina di Carrara, pe 11 februarie.


Proiectul, lansat în 2020, și dezvoltat de Giorgio Armani și echipa sa, în colaborare cu Admiral Style Centre, interpretează și îmbină ADN-ul celor două brand-uri, pentru a crea un megayacht unicat, avangardist, rezultatul unei întâlniri între cele mai rafinate aspecte ale lumii nautice și ale celei a modei.


Acest yacht este primul, dintre cele două proiectate, în întregime de Giorgio Armani, al cărui stil inconfundabil, este imediat recognoscibil, atât în liniile exterioare, cât și în interioarele rafinate. Minimalismul atemporal, care a făcut întotdeauna parte din filozofia creativă a designerului, redefinește, însăși, esența conceptului de megayacht high-end, într-un mod radical, dar elegant, bazându-se pe principiile de simplitate și sofisticare.


Designul exteriorului, care prezintă o influență arhitecturală clară, este atât meticulos, cât și captivant: volumele mari, ascuțite și geometrice sunt perfect echilibrate cu forme mai curbe și mai suple, pentru un ansamblu maiestuos, dar dinamic. Datorită deschiderilor vitrate mari, pe toată înălțimea, efectul în interior este unul de imersiune perfectă în lumină și în mediul înconjurător, care poate fi ajustat, datorită unei poziționări inteligente a panourilor glisante.Interioarele Armani/Casa amplifică filozofia estetică a lui Giorgio Armani, oferind un lux discret, rafinat și tonuri discrete.

Decorul este îndrăzneț, dar relaxat; armonia generală este asigurată de o combinație de elemente, care sunt combinate cu pricepere, într-un spațiu care este incontestabil exclusivist și unic, în felul său minimalist. Minimalismul aparent își găsește contrapunctul în utilizarea unor materiale rafinate, finisaje fine lucrate manual și un amestec magistral de culori suave sau delicate.


Acest megayacht, rezultat al unui parteneriat interesant, de care sunt extrem de mândru, este o confirmare suplimentară, a modului nostru de a putea realiza proiecte unice, cu branduri de excelență ”Made in Italy”, care ne împărtășesc valorile”, precizează Giovanni Costantino, fondator și CEO al The Italian Sea Group. ”Giorgio Armani este sinonim cu eleganța și sofisticarea atemporală, iar viziunea sa stilistică a crescut și sensibilitatea noastră stilistică. Acest nou yacht este proiectat pentru a fi poziționat ca un punct de referință stilistic, având în vedere și nenumăratele comentarii și aprecieri, pe care le-am primit de la diverși actori din industrie. Prin urmare, acest lucru confirmă modelul nostru de afaceri, care vizează personalizarea fiecărui detaliu, pentru a face ca fiecare dintre lucrările noastre să fie absolut unică, în conformitate cu viziunea și dorința fiecărui proprietar”.


”Marea și designul, sunt două dintre cele mai mari pasiuni ale mele. Prin această nouă colaborare, mi-am extins ideea de amenajare și decorare la lumea nautică, în care - la fel ca în modă - estetica și funcționalitatea se îmbină într-un stil natural și elegant. Acest proiect, extrem de stimulativ, mi-a permis să creez spații personalizate cu Armani / Casa - precum, hainele personalizate - cu aceeași măiestrie aplicată în alegerea materialelor, a detaliilor și a producției”, explică Giorgio Armani, Președinte și CEO al Armani Group.

Yachtul va fi livrat la începutul anului 2024.


Admiral, brandul de referință al The Italian Sea Group, o companie activă în proiectarea și construcția de megayacht, este renumit și apreciat pentru eleganța, stilul clasic și prestigiul său. Fondată în 1966 și achiziționată de The Italian Sea Group în 2011, Admiral a lansat 148 de yachturi de-a lungul istoriei sale.


The Italian Sea Group, este un operator global de yachturi de lux, cotat la Euronext Milano (”EXM”) și activ în domeniul construcției și reamenajării de yachturi cu motor și yachturi cu vele de până la 140 de metri. Condusă de antreprenorul italian Giovanni Costantino, compania operează pe piața de brandurile Admiral, renumită pentru yachturile sale prestigioase și elegante; Tecnomar, cunoscută pentru sportivitatea, designul avangardist și performanțele sale ridicate; Perini Navi, apreciată pentru excelența sa în proiectarea și construcția de yachturi mari cu vele; și Picchiotti, o marcă nautică italiană istorică, cu linii clasice și elegante. În cele din urmă, unitatea sa de afaceri NCA Refit gestionează serviciile de reparații și reamenajare, cu accent pe yachturile de peste 60 de metri.


Confirmându-și poziționarea strategică, The Italian Sea Group a dezvoltat parteneriat cu brandurile de lux italiene de renume: Giorgi Armani, pentru crearea unei serii de yachturi purtând semnătura sa, care exprimă fuziunea a două mari personalități ale stilului italian din lumea modei și din lumea nautică; și Automobili Lamborghini, pentru proiectarea și crearea ”Tecnomar for Lamborghini 63”, o ediție limitată de yachturi cu motor cu performanțe extraordinare și o calitate dincolo de orice limite. Potrivit Global Order Book 2023, un clasament internațional întocmit de Boat Internațional, The Italian Sea Group, este principalul producător italian de superyachturi de peste 50 de metri.


La mai bine de 20 de ani de la înființare (în 2000), Armani / Casa este lider mondial în sectorul mobilierul și al amenajărilor de lux. Din 2004, Studioul de design interior Armani / Casa oferă servicii complete de design interior clienților privați și companiilor imobiliare, de la faza conceptuală, sub conducerea artistică a lui Giorgio Armani, până la managementul construcției. Proiectele au fost realizate în orașe precum Miami, Londra, Beijing, Tel Aviv, Manila, Mumbai și Istanbul, cu scopul constant de a crea o cultură a unicității și a excelenței. Armani / Casa este prezentă în 29 țări din întreaga lume, cu 40 de puncte de vânzare în total.


1 view0 comments
bottom of page