
Casa franceză de lux Hermes International, a cerut unui Tribunal Federal din Manhattan, să îl împiedice pe artistul Mason Rothschild, să promoveze sau să dețină token-urile ”MetaBirkin”, după ce un juriu a constatat faptul că acestea încalcă drepturile de marcă înregistrată ale Hermes asupra celebrelor sale genți Birkin.
Hermes a declarat, vineri, într-un document depus în instanță, faptul că, Rothschild a continuat să își comercializeze NFT-urile, în ciuda verdictului juriului de luna trecută. Compania a cerut instanței să îl oblige să nu mai folosească mărcile comerciale ”Birkin” și să transfere către Hermes site-ul MetaBirkins, NFT-urile pe care încă le deține și veniturile sale din vânzările de token-uri, de la proces până în prezent.
Avocatul lui Rothschild, Rhett Millsaps, a calificat, luni, această cerere drept ”o depășire grosolană a limitelor de către Hermes și o încercare de a-l pedepsi pe domnul Rothschild, pentru că nu le place arta sa”. El a spus că se vor opune moțiunii depuse de Hermes, în această săptămână.
Reprezentanții Hermes nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
NFT-urile sunt token-uri unice pe rețelele blockchain, care sunt adesea folosite pentru a verifica proprietatea asupra artei digitale. Hermes l-a dat în judecată pe Rothschild, anul trecut, în legătură cu MetaBirkins, 100 de NFT-uri asociate cu imagini care descriu gențile acoperite cu blană colorată.
Casa de modă l-a numit pe Rothschild un ”speculator digital” și NFT-urile o schemă de ”îmbogățire rapidă” și a declarat că token-uri în valoare de peste 1 milion de dolari, au fost tranzacționate în mai puțin de o lună de la introducerea lor.
Rothschild, al cărui nume legal este Sonny Estival, a replicat că operele sunt o declarație absurdă despre bunurile de lux și că sunt imune la proces, pe baza protecțiilor Primului Amendament pentru artă. Un juriu nu a fost de acord și a decis în favoarea Hermes, în februarie, acordând companie 133,000 de dolari ca despăgubiri.
Hermes a declarat în dosarul depus vineri în instanță, faptul că Rothschild primește o redevență de 7,5%, pentru toate vânzările MetaBirkin și că a continuat să promoveze NFT-urile pe site-ul MetaBirkins și pe conturile de socializare de la pronunțarea verdictului.
”Rothschild a continuat să acționeze așa cum a făcut-o din noiembrie 2021 - încălcând cu nerușinarea drepturile de proprietate intelectuală ale Hermes”, a declarat Hermes.
Compania a declar că este nevoie de un ordin judecătoresc permanent, pentru a opri comportamentul lui Rothschild, deoarece acesta ”a demonstrat că nu poate fi de încredere”, susținând că Rothschild a făcut ”în mod repetat declarații false” în cadrul afacerilor și la proces.
Cazul este Hermes International v. Rothschild, Curtea Districtuală a SUA pentru Districtul de Sud din New York, nr 1:22-cv-00384.