top of page

ICR Londra: Recital Susținut De Violoncelistul Andrei Cavassi
Violonistul Andrei Cavassi va susține un recital miercuri, 1 martie 2023, de Mărțișor, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra. Programul include lucrări clasice, semnate de J.S. Bach sau Bela Bartok, celebra Oblivion a lui Astor Piazzola, melodii compuse de Gheorghe Zamfir, din coloana sonoră a unor filme cunoscute, continuând cu Mocirița sau Dans țărănesc de Constantin Dumitrescu, până la Ave Maria sau la piese de Aerosmith, Coldplay și Trooper.


Andrei Cavassi s-a născut într-o familie cu o bogată tradiție artistică, fiind a 4-a generație de artiști din familia sa. A studiat violoncelul la București, Zurich și Hamburg, însă cea mai mare influență asupra sa a avut-o Maria Kliegel, cu care a studiat în Luxemburg. De-a lungul anilor, a concertat pe trei continente, pe scene precum Berliner Philarmonie, Teatro Colon din Buenos Aires sau Blue Note din Tokyo.


Din anul 2010, s-a stabilit în Japonia, concertând adesea și în Europa. A obținut medalia de aur la Concursul Internațional de Interpretare de la Viena, în 2019. Violoncelistul Andrei Cavassi a concertat în cadrul Tokyo Olympics, evenimente organizate în parteneriat cu Primăria din Tokyo, în cadrul proiectului ”Unplugged by Andrei Cavassi”, care a marcat împlinirea a 100 de ani de relații diplomatice România - Japonia, dar și pentru celebrul brand de bijuterii Harry Winston, de la Tokyo. De asemenea, a performat la TIFF, împreună cu dansatorul Sergei Polunin, în 2021, cât și la Premiile Gopo, în același an.


”Îmi doream de mult să-l putem invita pe Andrei la ICR Londra. Mă bucur că toate demersurile mele au condus, într-un final, la includerea acestui recital în programul nostru. Andrei Cavassi e un artist de excepție, face parte din vârfurile generației lui de creatori. Urmăresc îndeaproape fenomenul muzical și, în mod special, artiștii români care au făcut performanță în Marea Britanie și nu numai, tocmai pentru că doresc ca ICR Londra să fie un loc al Excelenței, un nod strategic cultural în această parte a lumii, în care românii să fie cunoscuți pentru talentul lor. Muzica lui Andrei are o conotație aparte, reiterez gândurile lui Andrei și mă alătur cu bucurie visului lui... ”vreau ca prin muzica mea să îi fac pe oameni să viseze la o lume mai bună, o lume în care visurile se îndeplinesc”, a declarat Catinca Maria Nistor, director al ICR Londra, pentru Mediafax.

3 views0 comments
bottom of page