top of page

JLR Accelerează Tranziția Către Un Viitor Electric De Lux Modern Cu O Investiție De 15 Miliarde Lire


Un Viitor Electric De Lux Modern Cu O Investiție De 15 Miliarde Lire


Jaguar Land Rover (JLR) este unul dintre cei mai mari producători de automobile de lux din lume, cu două mărci iconice: Jaguar și Land Rover. Ambele mărci au o istorie bogată și o reputație pentru design, performanță și inovație. Cu toate acestea, în ultimii ani, JLR s-a confruntat cu provocări semnificative, cum ar fi scăderea cererii pe piețele cheie, impactul pandemiei COVID-19 și criza globală a cipurilor.


Pentru a face față acestor provocări și pentru a-și consolida poziția pe piața în schimbare, JLR a lansat în urmă cu doi ani strategia sa Reimagine, care își propune să repoziționeze compania ca un producător de automobile electrice de lux modern până în 2030. Strategia Reimagine se bazează pe trei piloni principali: electrificarea, digitalizarea și sustenabilitatea.


Electrificarea presupune trecerea progresivă a tuturor modelelor JLR la propulsie electrică, fie complet electrică, fie hibrid plug-in. JLR a anunțat că intenționează să lanseze șase modele electrice noi până în 2025 și să facă marca Jaguar exclusiv electrică până în 2025. De asemenea, JLR a dezvăluit că va investi în dezvoltarea a două arhitecturi modulare electrificate (EMA și MLA), care vor permite flexibilitatea și eficiența în producția de vehicule electrice.


”Aceasta este o mișcare strategică inteligentă pentru JLR, care își va consolida avantajul competitiv de segmentul de lux, unde cererea pentru vehicule electrice este în creștere rapidă”, a declarat David Bailey, profesor de afaceri la Universitatea din Birmingham.


Digitalizarea implică adoptarea de tehnologii avansate de inteligență artificială, autonomie și conectivitate pentru a îmbunătăți experiența clienților și a angajaților. JLR a anunțat că va investi în crearea unei ecosistem digital integrat, care va permite personalizarea și actualizarea vehiculelor prin intermediul cloud-ului. De asemenea, JLR a anunțat că va colabora cu parteneri strategi, cum ar fi Google, Spotify și Tata Technologies, pentru a accelera transformarea sa digitală.


”JLR are oportunitatea unică de a benefici de sinergiile cu grupul Tata, care are o expertiză recunoscută în domeniile energiei curate, serviciilor conectate, datelor și dezvoltării software”, a spus Mike Smeed, director general al InMotion Ventures, compania de capital de risc al JLR.


Sustenabilitatea presupune angajamentul JLR de a reduce impactul asupra mediului și de a contribui la o societate mai echitabilă și mai inclusivă. JLR a anunțat că își propune să devină o companie cu emisii nete zero de carbon până în 2039 și JLR a anunțat că își propune să devină o companie cu misii nete zero de carbon până în 2039 și să alinieze furnizorii săi la această viziune. De asemenea, JLR a anunțat că va investi în dezvoltarea competențelor angajaților săi pentru a se adapta la noile cerințe ale industriei auto electrice.


”JLR își asumă un rol de lider în domeniul sustenabilității, stabilind obiective ambițioase și științific fundamentate pentru a reduce emisiile de gaze cu efecte de seră pe întregul lanț valoric”, a spus Alberto Carrillo Pineda, director al SBTi.


Anunțul făcut de JLR este o dovadă clară a ambiției și determinării sale de a-și realiza strategia Reimagine și de a-și consolida poziția ca lider mondial în domeniul automobilelor electrice de lux modern. Investiția 15 miliarde de sterline în următorii cinci ani va permite JLR să își extindă amprenta industrială, să își diversifice portofoliul de produse, să își îmbogățească oferta tehnologică și să își dezvolta capitalul uman.


”JLR are o viziune clară și coerentă pentru viitorul său electric, care se bazează pe punctele sale forte: designul distinctiv, calitatea premium și inovația constantă”, a precizat Ian Henry, analist auto la AutoAnalysis.


În concluzie, JLR este o companie care se reinventează continuu pentru a rămâne relevantă și competitivă pe o piață auto globală. Prin strategia sa Reimagine, JLR își propune să ofere clienților săi o experiență de lux modern, care este în același timp responsabilă și sustenabilă. JLR este un exemplu de cum o companie tradițională se poate transforma într-un lider al schimbării și al progresului.

4 views0 comments
bottom of page