top of page

Kim Kardashian A Achiziționat Crucea Attallah A Prințesei Diana La Sotheby's Londra
Crucea Attallah, o bijuterie unică, despre care se spune a fost îndrăgită de Prințesa Diana, a fost vândută pentru 163.800 de lire / 197.453 de dolari lui Kim Kardashian.”Aceasta este o bijuterie îndrăzneață prin mărimea, culoarea și stilul său, care nu are cum să nu facă o mărturie vibrantă, fie că este vorba de credință sau modă - sau, chiar de ambele.


Suntem încântați că această piesă și-a găsit o nouă viață în mâinile unui alt nume celebru la nivel mondial” - Kristian Spofforth, șeful departamentului de bijuterii, Sotheby's Londra.

Această cruce de ametist a fost disputată de patru ofertanți, în ultimele cinci minute ale vânzării Royal and Noble de la Sotheby's, ajungând în cele din urmă, în mâinile unui reprezentant al doamnei Kardashian, pentru o sumă de peste două ori mai mare decât cea estimată înainte de licitație.Parte a vânzării Sotheby's London, Royal and Noble, care prezintă o colecție electrică de obiecte remarcabile și moșteniri somptuoase cu proveniență aristocratică - de la mobilier, ceramică, obiecte decorative și multe altele - crucea a fost deținută de fostul director executiv al grupului Asprey & Garrard, regretatul Naim Attallah CBE.Crucea Attallah, în stil fleurée, care se distinge prin detaliile florale ale design-ului, este un pandantiv, creat în anii 1920, de către bijutierul Garrard, pentru care Prințesa Diana a avut o predilecție deosebită și pe care a purtat-o în octombrie 1987, cu o rochie Catherine Walker, la o gală de caritate, în sprijinul Birthright, o organizație caritabilă care militează pentru protejarea drepturilor omului în timpul sarcinii și al nașterii.


Crucea a fost cumpărată de Naim Attallah CBE, de la Garrard, în anii 1983, și, datorită prieteniei sale cu Prințesa Diana, a reușit să i-o împrumute de mai multe ori, de-a lungul anilor, pentru a o purta la evenimente. Se pare că, crucea a fost purtată doar de prințesă, iar după moartea acesteia, nu a mai fost văzută în public până în prezent.


Pandantivul în formă de cruce - despre care se crede că a fost o comandă privată unică, realizată de Gerrard, pentru unul dintre clienții săi obișnuiți - este o piesă îndrăzneață și plină de culoare, decorată cu ametiste tăiate în forme de pătrat și accentuată de diamante tăiate circular. Crucea are o greutate totală a diamantelor de aproximativ 5,25 carate și măsoară aproximativ 136 x 95 mm.Încrederea Prințesei Diana a crescut în anii 1980, pe măsură ce a devenit cunoscută pentru alegerile vestimentare, din ce în ce mai îndrăznețe, îndepărtându-se de stilul mai romantic și mai discret, pe care îl preferase până atunci. Faptul că, se știe că a purtat ea, ceea ce este cunoscut în prezent sub numele de Crucea Attallah, de mai multe ori - mai ales la ocazii private, confirmă această evoluție.


Prințesa Diana a avut o relație de lungă durată cu Garrard, după ce și-a ales inelul de logodnă de la ei în 1981. De-a lungul anilor, ea avea să colaboreze cu Garrard și să poarte piese ale ilustrei case de bijuterii, în numeroase ocazii, inclusiv după divorțul ei. La ultima sa apariție publică, a purtat ceea ce a devenit cunoscut sub numele de colierul Lacul Lebedelor, un colier cu diamante și perle din Marea Sudului, realizat în colaborare cu ea.

0 views0 comments
bottom of page