top of page

La Scala Lansează Un Serviciu De Streaming Pentru Operă Și Concerte
La Scala din Italia, a lansat un serviciu de streaming, care permite spectatorilor să urmărească online operele, concertele și spectacolele de balet, într-un efort de a-și extinde audiența la nivel mondial.


Primul concert va fi difuzat în direct pe ”La Scala Tv”, sâmbătă, cu trei simfonii de Mozart, dirijate de Daniel Barenboim, a anunțat renumitul teatru de operă din Milano într-un comunicat.


Cu un preț al biletelor cuprins între 2.9 euro și 11.9 euro (3.1 - 12.7 dolari), abonații pot alege anul acesta între șapte spectacole de operă live, nouă concerte și trei spectacole de balet.


Serviciul se adresează unui ”public global care nu poate fi prezent fizic în teatru, dar care dorește să urmărească spectacolele”, a declarat La Scala, adăugând faptul că, speră să atragă atât tinerii și studenții, cât și iubitorii de operă mai în vârstă.


Oferta include, de asemenea, spectacole preînregistrate, documentare și ”conținut special” pe care teatrul nu l-a precizat.


La Scala este un simbol al culturii muzicale italiene, în seara de deschidere a stagiunii sale, anuale, din decembrie, este o întâlnire tradițională pentru înalta societate și elita politică a țării.


Serviciul online a debutat marți, cu opera compozitorului italian Giuseppe Verdi ”The Sicilian Vespers”, condusă de regizorul Fabio Lusi.


”Proiectul face parte dintr-un efort mai amplu de modernizare a teatrului în vederea Jocurilor Olimpice din 2026”, care vor avea loc în zona Milano, a precizat La Scala.

2 views0 comments
bottom of page