top of page

Laguna Blue: Un Diamant Albastru De O Raritate Extraordinară


Laguna Blue: Un Diamant Albastru De O Raritate ExtraordinarăDiamantele albastre sunt printre cele mai rare și mai râvnite pietre prețioase din lume. Ele sunt create de o întâmplare norocoasă a naturii, când elementul bor este prezent în structura de carbon a diamantului în timpul formării sale adânc în interiorul Pământului. Culoarea lor captivantă și strălucirea lor intensă le fac să fie obiecte de vis pentru colecționari și iubitori de bijuterii.


Unul dintre cele mai spectaculoase exemple de diamante albastre este Laguna Blu, un diamant de 11.16 carate cu o culoare albastru intens, cea mai înaltă și mai rară gradare de culoare pentru un diamant albastru dată de Institutul Gemologic American (GIA). Acest diamant este considerat o raritate de trei ori: este un diamant albastru, o bijuterie semnată de Bulgari și o piatră prețioasă nevăzută și nemodificată.


Laguna Blu a fost selectat de Bulgari, prestigioasa casă de bijuterii romană, acum peste 50 de ani, pentru a crea un inel pentru un colecționar exigent care l-a păstrat de atunci. Bulgari este cunoscut pentru abilitatea sa de a maximiza frumusețea intrinsecă a unui diamant excepțional, așa cum se vede în montura elegantă și simplă care expune toate fațetele pietrei la cel mai bun avantaj.


Diamantul a fost purtat la Met Gala 2023 de ambasadorul global al Bulgari, Priyanka Chopra, care a strălucit pe covorul roșu cu această bijuterie unicat. Acesta este primul pas înainte ca Laguna Blu să fie expus și vândut la Sotheby’s Luxury Week din Geneva, între 12 și 16 mai 2023. Se estimează că prețul pentru Laguna Blu va depăși 22 de milioane CHF / 25 de milioane USD, ceea ce îl face cel mai valoros diamant vândut vreodată de Bulgari.


Laguna Blu este o adevărată minune a naturii, care îmbină raritatea, calitatea și proveniența într-o singură piatră prețioasă. Este o oportunitate unică pentru orice iubitor de diamante să admire și să posede această capodoperă a naturii și a artei bijutierești.

1 view0 comments
bottom of page