top of page

Lamborghini One-Offs: Invencible Si AutenticaDouă exemplare unicat, un roadster și un coupe, marchează sfârșitul producției de mașini supersportive echipate cu motorul de combustie V12 în perioada premergătoarei erei hibride.Încă o dată, Lamborghini celebrează V12 aspirat natural, prin prezentarea a două exemplare unice: coupe-ul Invencible și roadster-ul Autentica. Două mașini unicat, care evidențiază ADN-ul brandului și reprezintă apogeul exclusivității și al personalizării, implicând clientul încă de la început proiectul pentru a crea o mașină complet personalizată.


Invencible și Autentica au fost proiectate de Lamborghini Centro Stile, exprimând cea mai înaltă creativitate, aplicată platformei V12, respectând în același timp trăsăturile stilistice, care au făcut faimoasă brand-ul, creând două malini inconfundabile, care emană sportivitate inspirată de curse.


Motorul V12 este unul dintre pilonii istoriei noastre și ai succesului mărcii noastre”, a precizat Stephan Winkelmann, președintele și directorul executiv al Automobili Lamborghini. ”Și, înainte de a intra în plină desfășurare a Direzione Cor Tauri, am considerat că este corect să sărbătorim combustia V12, cu două mașini unicat, care reprezintă perfect conceptul nostru de excelență în sfera personalizării”.


Cele două modele au în comun caroseria din fibră de carbon, produsă în inima vibrantă a orașului Sant'Agata Bolognese, precum și caroseriile complet din carbon, care repropun modelele și soluțiile tehnice testate cu success de Lamborghini în domeniul motor sportului. Lejeritate și stil aeronautic, eleganță și sportivitate.


”Am creat două modele cu un caracter unic, inspirate de lumea curselor și de pasiunea pe care o trăiești pe circuit”, a precizat Mitja Borkert, șeful departamentului de design al Automobili Lamborghini. ”Cu aceste mașini, Lamborghini Centro Stile a exprimat cea mai înaltă creativitate aplicabilă platformei V12; designul lor, ridicat la un nou nivel, reprezintă cel mai bine ADN-ul nostru unic”.


Habitaclul ambelor mașini prezintă linii curate, cu un tablou de bord minimalist, înfrumusețat de guri aerisire hexagonale imprimate 3D, și consola fără instrumente de bord, pentru a sublinia lejeritate volumelor și lejeritate volumelor și a concentra atenția șoferului asupra plăcerii de a conduce. În plus, habitaclul, încadrat de fibră de carbon, dispune de instrumente digitale cu grafică dedicată pentru fiecare dintre mașini.Coupe-ul Invencible se caracterizează prin contrastul armonios, dintre roșul dominant și elementele cu aspect de carbon înfrumusețate cu ”fulgi” roșii. Portierele clasice cu deschidere în foarfecă prezintă două hexagoane tricolore, câte unul pe fiecare parte, un omagiu adus steagului italian, care se repetă și în interiorul portierelor și pe volan. Habitaclul, la fel ca și caroseria, prezintă contrastul dintre roșu și negru al Pielii Rosso Alala și al Alcantara Nero Cosmus, îmbunătățit cu broderii personalizate în Rosso Alala și Nero Ade. Pe planșa de bord se remarcă logo-ul Lamborghini în Rosso Efesto, aceeași culoare folosită pentru padelele de comandă de pe volan.


Similar, dar distinctiv, roadsterul Autentica are caroseria în Grigio Titans (gri), cu detalii Black Matt și livrarea Giallo Auge (galben), o culoare relatată de etrierii de frână și de principalele elemente aerodinamice. Profilul este făcut inconfundabil de cele două cupole cu bare de protecție integrate, inspirate de modelele de curse. Habitaclul deschis prezintă broderii elegante în Giallo Taurus (galben), care contrastează pe pielea Nero Ade și pe tapițeria Alcantara în nuanțe duble Nero Cosmus și Grigio Octans.


Invencible și Autentica adus, astfel, un omagiu pe măsura motorului V12 al Casei din Sant'Agata Bolognese, înaintea extraordinarei treceri la era hibridă.


Bazate pe Aventador, Invencible și Autentica - traduse din italiană, prin Invincibil și Autentic - vor fi limitate la un singur exemplar fiecare, oferind o revedere specială pentru emblematicul motor V12 de 6.5 litri de la Lamborghini, înainte de a primi un impuls hibrid - electric.


După cum s-a precizat anterior, succesorul lui Lamborghini Aventador, va continua să fie propulsat de un motor V12, dar cu tehnologie hibridă, ceea ce îi va permite să respecte reglementările mai stricte privind emisiile din Europa.


Potrivit Lamborghini, Invencible și Autentica, aduc un omagiu modelelor ediții speciale din trecut ale companiei italiene, încorporând elemente de design din creațiile personalizate.


Nasul ascuțit și înclinat al supercarurilor, amintește de Reventon (care a influențat designul lui Aventador), în timp ce, gurile de aerisire din caroseria aerodinamică sunt inspirate de conceptul Veneno din 2013.


Ambele modele unicat, încorporează o semnătură LED hexagonală unică, în farurile și stopurile spate, care se transpune în designul triunghiular al evacuării.

0 views0 comments
bottom of page