top of page

Louis Vuitton Îl Numește Pe Pharrell Williams Director De Creație Pentru Colecțiile MasculineLouis Vuitton, brandul de top al LVMH, a anunțat marți că l-a angajat pe Pharrell Williams, pentru a conduce direcția artistică a creațiilor sale pentru bărbați, apelând la o figură populară din industria muzicală, pentru a ocupa postul renumit rămas vacant, de la moartea designerului Virgil Abloh, în urmă cu mai bine de un an.


”Louis Vuitton este încântat să îi ureze bun venit lui @Pharrell, în calitate de nou director de creație pentru bărbați!, a declarat Louis Vuitton, într-un mesaj pe Twitter, confirmând astfel informațiile publicate, anterior, de Wall Street Journal și de cotidianul francez Le Figaro.

Prima colecția a lui Williams, pentru acest brand, va fi prezentată în iunie, în cadrul Săptămânii Modei Masculine de la Paris, a adăugat brandul.


Williams a devenit celebru în industria muzicală, ca producător și cântăreț, cu hituri precum ”Happy” și ”Blurred Lines”. El a câștigat 13 premii Grammy și a fost jurat în cadrul popularei emisiuni concurs ”The Voice”.


”Happy”, compusă pentru filmul de animație ”Despicable Me 2”, i-a adus lui Williams, una dintre cele două nominalizări la Oscar. Cea de-a două nominalizare la Oscar a venit în calitate de producător al filmului nominalizat la cel mai bun film ”Hidden Figures”.


Williams are, de asemenea, o experiență vastă în industria modei. El a juca un rol în ascensiunea streetwear, fiind co-fondateur al brandului Billionaire Boys Club, împreună cu designerul japonez Nigo în 2003, și lansând colaborări cu Adidas, precum și cu brandurile de lux Moncler și Chanel. În 2004, a colaborat cu designerul Marc Jacobs de la Louis Vuitton, creând ochelari pentru acest brand.

Anul trecut, Williams a făcut furori, când a apărut la Paris, la prezentarea de modă de debut a lui Nigo, pentru casa de modă Kenzo, deținută de LVMH, purtând ochelari cu diamante, realizați de Tiffany - un alt proiect de design cu un brand aparținând LVMH.


Numirea, marchează prima acțiune a noului CEO al Louis Vuitton, Pietro Beccari.

”Williams reprezintă o asumare semnificativă, necesară pentru a acoperi locul lăsat liber de Virgil Abloh”, au declarat analiștii de la Credit Suisse, menționând faptul că ”mișcarea majoră”, a noului CEO, sugerează că legăturile brandului cu cultura pop și muzică vor continua.


Abloh, care a decedat în noiembrie 2021, a fost cel mai important designer de culoare, din industria modei și a simbolizat fuziunea dintre streetwear și moda high-end, amestecând în stilurile sale influențe precum arta graffitti și cultura skateboard.


De atunci, studiourile de design ale casei de discuri, s-au inspirat din modelele lui Abloh, aducând artiști, de la trupa Marching 100 din Florida și rapperul Kendrick Lamar la cântăreața spaniolă Rosalia, pentru a energiza prezentările de pe podiumuri.

2 views0 comments
bottom of page