
Colaborarea dintre Louis Vuitton și artista Yayoi Kusama a devenit, deja, virală, pe rețelele de socializare. Acum, cu ajutorul realității augmentate, casa franceză de lux acoperă Turnul Eiffel, Statuia Libertății, Tower Bridge, Arcul de Triumf, Muzeul de Istorie Naturală și Galeria Națională din Londra cu celebrele buline colorate ale lui Kusama.
Campania a fost creată că cu ajutorul lentilelor Snap Landmarker Kenses, care sunt capabile să detecteze repere arhitecturale specifice, din punct de vedere geografic și să prezinte suprapuneri digitale cu aspect realist deasupra acestora. Utilizatorii Snapchat din anumite capitale ale lumii pot deschide aplicația, pot accesa pagina Louis Vuitton sau pot căuta în Lenses și pot alege punctul de reper din fața lor, pentru a vedea cum apar pe ecran punctele roșii, galbene, albastre, verzi și albe ale lui Kusama - imitând magazinele fizice Louis Vuitton și colecția de articole din piele, care sunt, de asemenea, acoperite de puncte. Este a doua colaborare a brandului cu legenda japoneză; prima a avut loc în 2012.
Folosind această tehnologie, care a fost introdusă în 2019, și dezvoltată anul trecut, Louis Vuitton poate prezenta oamenilor colecția Yayoi Kusama, departe de unul dintre magazinele sale de pe Champs-Elysees sau Bond Street.
Pierre Castillon, director digital media la Louis Vuitton, a precizat, în cadrul unei declarații, faptul că, parteneriatul cu Snap a permis brandului ”să își extindă creativitatea printr-un nou teren de joacă tehnologic, la fel cum am făcut-o în magazinele noastre”. De asemenea, aceasta îi oferă lui Louis Vuitton o bază de consumatori din generația Z: Snap spune că este folosit de 75% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 34 de ani din 20 de țări (inclusiv Franța, SUA și Regatul Unit).
Parteneriatul, este o extensie a unora dintre experimentele anterioare ale Louis Vuitton cu Snap, care au început în 2019, când Snap a redat în AR, geanta Keepal a regretatului director artistic pentru colecțiile masculine Louis Vuitton, Virgil Abloh. Brandul de lux dispune, deja, de Lenses, inclusiv un filtru de față de dovleac asemănător cu cel al lui Kusama și unul care proiectează punctele artistei pe spațiile înconjurătoare ale utilizatorilor. Acest ultim proiect, a fost un efort de a merge chiar ”mai departe”, explică Geoffrey Perez, șeful departamentului pentru lux al Snap.
”Am vrut să facem ceva la scară uriașă, care să aibă o semnificație uriașă: pictarea celor mai importante obiective turistice și monumente din lume este, de asemenea, o declarație, la fel cum Louis Vuitton și-a pictat boutique-urile și magazinele”, explică Perez. ”Este o modalitate pentru echipele Louis Vuitton și Kusama de a arată conexiunea dintre online și offline; ei își pictează digital punctele peste lumea reală”.
Concentrându-se pe AR (în detrimentul, să zicem, realității virtuale), atât brand-urile, cât și consumatorii pot experimenta cu tehnologia, rămânând în același timp ancorați în lumea fizică. ”AR este cel mai sănătos mos de a gândi evoluția web-ului, înrădăcinat în viața reală și în oamenii reali - mai degrabă decât să evadeze în VR”.