top of page

LVMH Desemnează Un Nou CEO La Louis Vuitton, Și O Numește Pe Fiica Lui Arnault La Conducerea DiorBernard Arnault, președintele și directorul general al LVMH, a remaniant conducerea imperiului său de bunuri de lux, consolidând controlul familiei sale, prin numirea fiicei sale Delphine, la conducerea Christian Dior și numind un nou șef pentru Louis Vuitton.


Pietro Beccari, care a fost șeful Dior din 2018, îl va înlocui pe Michael Burke, în vârstă de 65 de ani, directorul general al Louis Vuitton.


”Amândoi sunt respectați; promovări logice în cadrul grupului”, a declarat analistul Credit Suisse Natasha Brilliant.


Acțiunile LVMH, cea mai valoroasă companie din Europe, cu o valoare de aproximativ 380 de miliarde de euro (408 miliarde de dolari), au crescut cu până la 2$, atingând noi maxime. Acțiunile companiilor de lux au fost favorizate recent, de relaxarea restricțiilor COVID-19 în China, o piață cheie.


Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, a lucrat în ultimul deceniu la Louis Vuitton, alături de Burke, iar anterior a petrecut mai mulți ani la Dior.


Burke, care este cel mai longeviv locțiitor al lui Bernard Arnault, și a fost, de asemenea, președinte al brandului de bijuterii Tiffany, va continua să lucreze alături de seniorul Arnault, a precizat compania într-un comunicat, fără a detalia noul său rol.


Unul dintre cei mai influenți directori executivi din istoria modei, Burke a supervizat o creștere spectaculoasă la Louis Vuitton, cea mai mare marcă de lux din lume, jucând un rol cheie, de exemplu în ridicarea stilurilor de stradă la rang de lux în ultimii ani.


Beccari, între timp, care a condus anterior și brandul Fendi, deținut de LVMH, a crescut de trei ori vânzările la Christian Dior, ajungând la 6.6 miliarde de euro în timpul mandatului său, potrivit estimărilor Citi. LVMH nu oferă o detaliere a vânzărilor anuale ale mărcilor sale.


Beccari a împins brandul către noi produse, inclusiv accesorii de plajă, cum ar fi plăci de surf și hamace, aducându-le mai aproape de clienți, prin înființarea unor puncte de retail în stațiuni turistice precum Mykonos, Grecia și Santa Barbara, California.


Directorul executiv a condus o renovarea masivă a sediului istoric al brandului, de pe Avenue Montaigne din Paris, transformându-l, astfel, într-un pavilion impunător cu restaurante și un muzeu, relansând traficul pietonal în cartier.


Prezentările Dior de pe podiumurile de la Paris, la care participă vedete de talie mondială, precum cântăreața K-pop Jisoo și Rihanna, atrag mulțimi de fani care aplaudă, iar brand-ul a aprins rețelele de socializare cu o prezentare a designerului de îmbrăcăminte masculină Kim Jones în Egipt, luna trecută, având drept fundal piramidele.


Bernard Arnault este, adesea, văzut în primul rând, flancat de copii săi.


”Planificarea succesiunii, în roluri strategice, a fost esențială pentru succesul brand-urilor cheie ale LVMH, în ultimii 20 de ani, prin urmare, mișcările de astăzi, sunt semnificative”, a declarat Thomas Chauvet, analist la Citi.


Planuri De Succesiune


Schimbările anunțate, care intră în vigoare în februarie, urmează numirii recente a lui Antoine Arnault, fiul cel mare al lui Bernard Arnault, la conducerea holdingului familiei.


Consolidarea controlului familiei asupra imperiului său vine, de asemenea, pe fondul unui val de succesiuni de profil înalt, în alte companii de modă din Europe, inclusiv la Prada și la Inditex proprietarul Zara.


Bernard Arnault, în vârstă de 73 de ani, nu a dat semne că intenționează să se retragă în curând, iar compania a ridicat anul trecut vârsta maximă a CEO său de la 75 de ani la 80 de ani.


Toții copiii săi dețin poziții de conducere la branduri din grup, fiind atent pregătiți de către directorii executivi de rang înalt, pe măsură ce urcă în ierarhie.


Delphine Arnault a fost cel mai mult implicată în domeniul modei, ca șefă a premiului de modă al grupului, pentru viitorii designeri.


Delphine și Antoine, în vârstă de 45 de ani, sunt copii din prima căsătorie a tatălui lor.


Alexandre Arnault, în vârstă de 30 de ani, este responsabil de design și comunicare la Tiffany, în timp ce Frederic Arnault, în vârstă de 28 de ani, este directorul general al unui alt brand, TAG Heuer. Cel mai tânăr copil, Jean Arnault, în vârstă de 24 de ani, conduce marketingul și dezvoltarea de produse pentru divizia de ceasuri a Louis Vuitton.


Ca parte a schimbărilor de management, compania include, de asemenea, Tiffany în divizia de ceasuri și bijuterii, sub conducerea lui Stephane Bianch.

1 view0 comments
bottom of page