top of page

Ministerul Culturii Din Arabia Saudită Sprijină Talentele SauditeProgramele de descoperire a talentelor și atelierele extrașcolare pentru elevi, se numără printr-o serie de inițiative, menite să stimuleze sectorul creativ și cultural al Arabei Saudite, ca parte a unei noi strategii istorice. Ministerul Culturii din Arabia Saudită, în coordonare cu Ministerul Educației și în conformitate cu programul ,,Vision 2030” al regatului saudit, care vizează dezvoltarea talentelor, a expertizei și a inovării în sectorul cultural din regat, a lansat recent o strategie de dezvoltare a capacităților culturale.

În anii următori, vor fi lansate 14 programe susținute de Strategia Națională Pentru Cultură, pentru a încuraja și dezvolta activitatea în domeniul artelor, deoarece numărul absolvenților calificați în acest domeniu ale căror talente înfloresc semnificativ. Pe lângă programele de descoperire a talentelor și atelierele organizate în afara școlii, concursurile și cluburile de amatori vor juca, de asemenea, un rol esențial în descoperirea și dezvoltarea talentelor în Regat. Strategia, în parteneriat cu Ministerul Resurselor Umane și Dezvoltării Sociale, Corporația de Formare Tehnică și Profesională, Comisia de Evaluare a Educației și Formării Profesionale și Centrul Național de E-Learning, urmărește să coreleze rezultatele educației cu nevoile pieței muncii în sectorul cultural.


Alteța Sa Prințul Badr bin Abdullah bin Farhan Al Saud, ministrul Culturii, a subliniat că această strategie națională ,,este un fruct firesc al grijii deosebite pe care sectoarele educației și culturii o primesc, din partea Custodelui celor Două Sfinte Moschei, Regele Saman bin Abdulaziz Al Saud - și din partea Alteței Sale Regale Prințul Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, Prinț Moștenitor - deoarece proiectele de dezvoltare legate de aceste două sectoare vitale ocupă o poziție avansată în programele guvernamentale. Principalul legat de Viziunea 2030 a Regatului”.


Strategia urmărește să își atingă primele obiective până în 2026, printre care se numără faptul că mai mult de jumătate din școlile din învățământul public oferă activități culturale extracurriculare și că peste 5% dintre absolvenții de învățământ general aleg să se specializeze și să lucreze în domeniul culturii din etapele de învățământ superior și de formare tehnică și profesională și accesul la 120 de instituții de formare în domeniul culturii și arterelor, precum și sprijinirea amatorilor, astfel încât peste 14% dintre saudiți să aibă hobby-uri legate de cultură și arte.0 views0 comments
bottom of page