top of page

Moștenitorul Ferrari Pregătește Succesiunea Cu un Trust
Pietro Ferrari, fiul fondatorului Enzo și al doilea acționar ca mărime al Ferrari, a înființat luna aceasta un fond de familie, pentru a gestiona participația sa de aproximativ 10% în cadrul producătorului italian de malini sport de lux, potrivit unui document de reglementare din SUA.Mișcarea conturează planurile de succesiune în legătură cu structura acționariatului grupului.


Fiica lui Pietro Ferrari, Antonella, și nepoții săi, Enzo Mattioli Ferrari și Piero Galassi Ferrari, au fost numiți ca beneficiari ai trustului, se arată în documentul publicat luni seara.


Trustul reprezintă ,,un instrument util pentru a păstra unitatea” actualei participații a lui Piero Ferrari în Ferrari, se arată în documentul depus.


Pietro Ferrari, în vârstă de 77 de ani, a transferat ,,bare ownership” al acțiunilor sale către trust, a căror valoare se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro la prețurile actuale. El va păstra dreptul de vot în cadrul companiei, care depășesc 15%.


Mișcarea nu afectează un pact de consultare pe care Piero Ferrari îl are, în prezent, cu cel mai mare investitor al Ferrari, Exor, holdingul familiei italiene Agnelli.


Exor, cu sediul în Olanda, deține aproximativ 23% din Ferrari și aproximativ 35% din drepturile de vot.

0 views0 comments
bottom of page