top of page

Nadal A Declarat Că Nu Se Gândește La Retragere După Ce A Pierdut Meciul De Debut Al Sezonului
Rafael Nadal, a respins orice discuție, privind retragerea sa, în curând, după ce campionul a 22 de turnee de Grand Slam, a fost învins, sâmbătă, de Cameron Norrie, în turneul pe echipe mixte, de la United Cup, afirmând că, încă îi place să concureze la cel mai înalt nivel.


Pregătirile lui Nadal, pentru apărarea titlului de la Australian Open, au avut un început nesigur, întrucât Norrie l-a învins, cu 3-6 6-3 6-4, și a obținut prima sa victorie în fața spaniolului, în cea de-a cincea lor întâlnire din carieră.


Confruntat cu întrebarea, dacă înfrângerile, din acest stadiu al carierei sale, l-au făcut să fie mai hotărât să joace cât mai mult timp, sau să recunoască, faptul că, lucrurile devin dificile, Nadal a declarat, pur și simplu, că nu se gândește încă la retragere.


,,Am pierdut meciul meu. Asta e tot, nu? De fiecare dată, când vin la o conferință de presă, se pare că trebuie să mă retrag. Așa că sunteți foarte interesați de retragerea mea. Vreau să spun că, deocamdată, nu este cazul”, a declarat Nadal zâmbitor reporterilor.


,,Când va veni ziua, o să vă anunț, prieteni. Nu continuați (mai departe), cu retragerea, pentru că eu sunt aici pentru, a continua să joc tenis”.


Nadal, al cărui sezon 2022, a început într-un contrast total, cu 20 de meciuri câștigate, a declarat că înfrângerea timpurie, înaintea intrării în noul sezon, nu este un dezastru.


,,Pot să fac lucrurile mai bine și trebuie să le fac. El, a jucat primul său meci, în urmă cu două zile, acesta este un avantaj, mai ales, dacă câștigi meciul așa cum a făcut-o el”, a adăugat Nadal.


,,Și, apoi trebuie să fiu puțin mai rapid, din punct de vedere fizic, puțin mai solid, să fac mai puține greșeli și să iau decizii mai bune, în anumite momente, să joc puțin mai mult timp.”


,,Tot meritul lui este, că a făcut multe lucruri foarte bine. In cazul meu, cred că există o cale de îmbunătățire, dar, am timp, înainte de începerea Openului Australiei, peste două săptămâni. Oricum ar fi, ne concentrăm, în continuare, pe această competiție.”

0 views0 comments
bottom of page