top of page

Noul Model Maserati GranTurismo
Unul dintre simbolurile mărcii a revenit: Maserati prezintă noul GrandTurismo, marcând un nou capitol, într-o poveste care a început acum 75 de ani, cu Maserati A61500.

GranTurismo coupe combină performanțele ridicate, specifice unei malini sport, cu confortul potrivit pentru distanțe lungi, atât în versiunea cu motor puternic cu combustie internă, cât și cu cele mai inovatoare soluții 100% electrice. Acesta reprezintă un punct de referință, întruchipând conceptul ,,Ceilalți doar călătoresc”. Aces model duce Casa Tridentului mai departe în viitor: este prima mașină din istoria mărcii care adoptă un sistem de propulsie 100% electric.


Din punct de vedere estetic, designul GranTurismo reprezintă un echilibru ideal între frumusețe și funcționalitate, fără ostentație. Cu linii unice, de necontestat, și imediat recognoscibile: o formă pură, potrivită pentru a acoperi cea mai bună mecanică din clasa sa, subliniind puritatea formelor sale și indicii de design rafinat.


Proporțiile clasice ale malinilor mărcii de lux au fost păstrate, cu capota lungă și caroseria centrală intersectată de cele patru aripi. În schimb, linia acoperișului coboară, în mod dinamic, pentru a sublinia cultura stâlpului, care prezintă emblematicul logo Trident.


Dezvoltat în cadrul Laboratorului de Inovație Maserati și produs la un centru de producție Mirafiori, din Torino, GranTurismo este 100% fabricat în Italia și întruchipează ,,performanța luxului italian”, un concept tipic pentru toate modelele Maserati.


Noul coupe este echipat cu motorul revoluționar V6 Nettuno, disponibil in două versiuni: Modena, cu motorul V6 Nettuno Twin Turbo de 3.0 litri și 490 CP; versiunea de înaltă performanță Trofeo se bazează pe același motor, îmbunătățit la o putere maximă de 550CP. Alternativ, GranTurismo Folgore adoptă un sistem de propulsie 100% electric bazat pe baterii. Sistemul Folgore se bazează pe tehnologia de 800 de volți și a fost dezvoltat cu soluții tehnice de ultimă oră derivate din Formula E. Aceasta oferă performante superbe, posibile datorită celor trei motoare puternice cu magnet permanent de 300kW.

Bateria are o capacitate nominală de 92,5 KWh și o capacitate de descărcare de 560 kW, pentru a transmite, în mod continuu, aproximativ 760CP către roți. Configurația specifică și dispunerea inovatoare a bateriei au ca rezultat limitarea înălțimii vehiculului la 1353 mm, fără a compromite caracterul său sportiv. Forma pachetului de baterii, cunoscută sub numele de ,,T-bone”, face parte din abordarea Maserati ,,zero compromis” și evită plasarea modulelor bateriei sub scaune, deplasându-le, în principal, în jurul tunelului central și, prin urmare, coborând considerabil punctul H al mașinii.


În ceea ce privește arhitectura tehnică, noul model este rezultatul unui proiect inovator, care utilizează pe scară largă materiale ușoare, cum ar fi aluminiul și magneziul, împreună cu oțelul de înaltă performanță. O astfel de abordare multi-materială a necesitat crearea unor noi procese de fabricație, ceea ce a dus la cele mai bune niveluri de greutate din clasa sa.


Această abordare este cuplată cu nouă arhitectură electrică/electronică Atlantis High, bazată pe mesaje canFD trimise la viteze de până la 2ms. De asemenea, sistemul este prevăzut cu funcții avansate de securitate cibernetică de nivel 6 și cu funcții flash-over-the-air. Punctul de sprijin este controlerul principal al modulului de control al domeniului vehiculului (VDCM), un proiect 100% Maserati, care constă în software-ul care asigură controlul de 360 de grade al celor mai importante sisteme ale mașinii, pentru cea mai bună experiență de condus în orice condiții.


La interior, habitaclul modern al Maserati GranTurismo este echipat cu sisteme inovatoare, inclusiv sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA), cel mai recent sistem de infotainment, un display de comfort care reunește funcții într-o interfață integrată cu ecran tactil, un ceas digital și Heads-up Display (disponibil opțional).


GrandTurismo oferă, de asemenea, o ,,experiență sonoră completă”, garantată de semnătura sonoră iconică a motorului Maserati, chiar și ăn versiunea electrică, datorită muncii inovatoare a inginerilor de la Maserati Innovation Lab. Experiența sonoră este completată de sistemul de sunet 3D imersiv Sonus Faber. Proiectat de artizani italieni din domeniul sunetului, sistemul audio oferă două niveluri de personalizare, oferindu-i până la 10 difuzoare și sunet 3D cu o putere de până la 1.195 W, pentru o profunzime a câmpului și o rotunjime cu adevărat unică a sunetului.


La lansare, GranTurismp este disponibil și in PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, o serie limitată cu conținut exclusiv și dedicată recentei sale aniversări de 75 de ani.


Sport, lux și confort: concentrându-se pe solicitările clienților, încă din primele etape de dezvoltare, noul GrandTurismo permite companiei Maserati să rezolve ecuația imposibilă, de a combina performanța sportivă cu un confort adecvat pentru distanțe lungi, atât cu motoare puternice cu combustie internă, cât și cu cele mai inovatoare soluții 100% electrice. Acesta reprezintă un punct de referință în segment.

2 views0 comments
bottom of page