top of page

O Cină De Vis Cu Obama, Spielberg Și Spielberg Și Springsteen


O Cină De Vis Cu Obama, Spielberg Și Spielberg Și Springsteen


Cine nu ar vrea să împartă masa cu trei dintre cele mai influente și admirate personalități ale lumii? Ei bine, angajații unui restaurant din Barcelona au avut această oportunitate unică în viață, când fostul președinte american Barack Obama, regizorul Steven Spielberg și cântărețul Bruce Springsteen au făcut o rezervare de ultim moment la Amar, un restaurant specializat în fructe de mare.


Trio-ul a sosit în oraș pentru a participa la concertul lui Springsteen de vineri seara la Stadionul Olimpic Lluis Company. După ce au zburat joi noaptea spre Barcelona, Obama, Spielberg și Springsteen au decis să se răsfețe cu o cină delicioasă la hotelul Palace, unde erau cazați. Rezervarea a fost făcută la recomandarea celebrului bucătar spaniol-american Jose Andres, care i-a avertizat pe angajații restaurantului să nu divulge nimic despre clienții lor speciali.


Chef-ul Rafa Zara a povestit pentru postul de radio Cadena SER cum a fost experiența de a găti pentru trei legende. El a declarat că grupul a venit ”obosit!, dar dornic să ”încerce totul!. În timpul mesei, ei ”au mâncat mult” - inclusiv stridii, crustacee și icre - și !au băut puțin”. ”Cel care s-a comportant cel mai bine a fost cel care trebuia să lucreze astăzi”, a afirmat Zafra, referindu-se la concertul Springsteen de vineri seara.


Înainte de a pleca, Obama a intrat în bucătărie și le-a spus angajaților că aceasta a fost una dintre cele mai bune mese ale lor și dacă pot face o fotografie cu întreba echipă. Pol Perello, un membru al personalului, a postat imaginea pe Instagram cu comentariul: ”Plăcerile pe care ți le aduce această meserie!!”.


Vineri, Barack și Michelle Obama, însoțiți de Spielberg și soția sa Kate Capshaw, au vizitat câteva dintre cele mai frumoase obiective culturale ale Barcelonei, potrivit presei locale. Printre opririle din tur s-au numărat Basilica Sagrada Familia, proiectată de Antoni Gaudi, și Muzeul Picasso. Imagini și videoclipuri difuzate de mass-media spaniole i-au arătat fostul președinte și prima doamnă plimbând-se de mână prin centrul Barcelonei, înconjurați de o mulțime de forțe de securitate.


Obama și Springsteen s-au cunoscut pentru prima dată pe parcursul campaniei prezidențiale din 2008. În 2021, eu au găzduit un podcast care a generat o carte ”Renegades: Born in the USA”. Spielberg, un prieten vechi al lui Obama, a fost prezență constantă la evenimentele și vacanțele fostului președinte. În timpul mandatului său la Casa Albă, Obama i-a acordat regizorului celebru Medalia Prezidențială a Libertății în 2015. ”Poveștile lui au modelat povestea Americii și valorile lui au modelat lumea noastră”, a spus atunci președintele.4 views0 comments
bottom of page