top of page

O ”Prințesă” Americană A Fost Evacuată Din Vila Caravaggio Din Roma
O ”prințesă” născută în Statele Unite, a fost evacuată, dintr-o vilă din Roma, care are singura pictură murală pe tavan, realizată de către artistul Caravaggio.Prințesa Rita Jenrette Boncompagni Ludovisi, a descris evacuarea sa din Vila Aurora, drept o ”parodie”.


Proprietatea s-a aflat în centrul unei dispute legate de moștenire, între Prințesa Rita și fiii fostului ei soț, care a murit în 2018.


Ca parte a disputei legale, aceasta a fost scoasă anterior la licitație, pentru suma de 471 milioane de euro, dar nu a atras nicio ofertă.


Într-o înregistrare video, postată pe rețelele de socializare, Prințesa Rita, a declarat că, a fost ”evacuată, în mod brutal, dintr-o casă de care am avut grijă, cu dragoste, în ultimii 20 de ani”, adăugând că mutarea a fost ”ilegală” și ”inutilă”.


”Cineva a spus că este din cauză că sunt femeie și sunt americană - nu stiu”, a spus ea, înainte de a adăuga că, este vorba de ”bani, evident”.


Notificarea de evacuare a fost emisă în ianuarie, de către un tribunal din Roma, care a declarat că Prințesa Rita nu a reușit să întrețină clădirea, în urma prăbușirii unui perete exterior. De asemenea, a spus că a încălcat un ordin anterior, care îi interzicea să ofere circuite plătite ale conacului.


În ianuarie, aceasta a declarat, pentru agenția de știri Reuters, că circuitele au fost organizate pentru a strânge bani pentru întreținerea vilei.


Bătălia juridică a început după moartea, în 2018, a Prințului Nicolo Ludovisi Boncompagni, un descendent al Papei Grigore al XIII-lea, care a fost capul familiei care a deținut Villa Aurora timp de mai multe generații.


Disputa Prințesei Rita este cu cei trei fii ai Prințului Nicolo din prima căsătorie.


Ea a susținut că testamentul defunctului ei soț, îi dă dreptul de a locui în Villa Aurora pentru tot restul vieții și că, dacă ar fi vândută, veniturile ar fi împărțite între ea și fiii ei vitregi.


Cu toate acestea, nu s-a putut ajunge la un acord între părți, iar o instanță a decis că, trebuie organizată o licitație. Prințesa spune că și-ar for ca vila să fie deținută de stat.Punctul culminant al numeroaselor comori ale vilei de șase etaje, este pictura realizată de artistul din secolele al XVI-lea și al XVII-lea Michelangelor Merisi, cunoscut mai bine sunt numele de Caravaggio.

Pictura în ulei îi înfățișează pe zeii Jupiter, Neptun și Pluto, cu lumea în centru și marcată de semnele zodiacale. Se spune că, artistul ar fi pictat zeii pentru a semănă cu el însuși.


Este singura pictură murală a lui Caravaggio care a supraviețuit în lume, a cărei valoare este estimată la 310 milioane de euro. A fost pictată în 1597, după ce primul proprietar al vilei a comandat-o pentru camera sa de alchimie.

În mod remarcabil, pictura a fost descoperită abia la sfârșitul anilor 1960, înainte de aceasta dată fiind acoperită.


Cu toate aceasta, Villa Aurora și-a primit numele de la o altă operă de artă a proprietății, o frescă pictată de artistul baroc italian Giovanni Francesco Barbieri, cunoscut sub numele de Guercino. Pictura o înfățișează pe Zeița Aurora, sau Zorii, pe carul ei.

Iubitorii de artă au solicitat guvernului italian să cumpere vila, pentru că numeroasele sale comori să poată fi puse la dispoziția publicului.


Prințesa Rita, născută sub numele de Rita Carpenter, în Texas, a lucrat ca actor și jurnalist în Statele Unite, înainte de a intra în afaceri imobiliare.


Dar, după ce s-a căsătorit cu Prințul Nicolo și s-a mutat în Italia, ea și-a dedicat viața restaurării Vilei Aurora, care era într-o stare de degradare când a văzut-o pentru prima dată în 2003, a precizat aceasta.


0 views0 comments
bottom of page