top of page

Paris Fashion Week: Fendi
Sofisticat, elegant și argintiu. Acesta a fost mesajul copleșitor, pe care directorul artistic Kim Jones l-a transmis, la prezentarea haute couture primăvară / vară 23, a brand-ului Fendi. Cu o feminitate neînfricată și o eleganță care conferă putere, Jones a stăpânit arta couture-ului, pentru cel de-al cincilea sezon al său la această casă de lux.


Luând locul regretatului Karl Lagerfeld, Jones a preluat conducerea Fendi în 2020, și nu putea fi mai bine de atât. Punctele sale forte incomparabile ca designer, au făcut ca Jones să reușească să modernizeze și să dea un aer de viitor casei italiene istorice, rămânând în același timp vivace și vehement Fendi.


Făcând referire la una dintre rochiile de zeiță ale lui Lagerfeld de odinioară, ultima prezentare a lui Jones, s-a inspirat din frumusețea statuară a locului de naștere al casei, Roma, cu straturi în cascadă de mătase și dantelă. O paletă de culori metalice ușoare și aerisite, a conferit o notă modernistă colecției, făcând, în același timp, o aluzie la farmecul durabil al siluetelor de epocă. Se pare că, designerul a găsit ecuația perfectă pentru un șic atemporal.


Decadența rafinată a fost la ordinea zilei. Accesoriile brodate, au evocat tradiția apreciată a casei în materie de blănuri (deși, în zilele noastre toate sunt false), paltoanele de operă căptușite cu paiete au imprimat un farmec discret și ostentativ, iar cristalele și mărgelele impecabile aplicate pe rochiile transparent au creat o extravaganță optică uluitoare - aproape la un nivel microscopic de detalii fine.


Au existat o serie de must-have-uri instantanee, care au accesorizat look-urile.


Clutch-urile cilindrice din catifea cu fermoar argintiu și mânere din fir de cristal, au adăugat un aspect avangardist, suitele de bijuterii asimetrice au contribuit șa elementele mai futuriste, iar mânușile noului sezon, realizate din lanțuri de postav atât de moi încât se încrețeau la încheieturile mâinii, au fost preferate de mulțime.


A fost o zi eleganței desăvârșite, a farmecului pur și simplu și a măreției incontestabile.


Femeia Fendi este mai fabuloasă ca niciodată.

1 view0 comments
bottom of page