top of page

Paris Fashion Week: Saint Laurent Homme Automne / Hiver 2023

Un loc atât de perfect, așa cum este Bourse de Commerce, o clădire renovată de Tadao Ando, nu putea decât să găzduiască o colecție atât de delicată, dar și puternică. Întâmpinați cu muzică de pianistul Paul Prier, invitații au fost așezați în cerc, în armonie cu pereții masivi de beton.


Prezentarea colecției a început delicat, cu o cămașă albă magnifică, eleganța, delicatețea, poezia, o simplă cămașă albă cu o fundă la fel de mare ca frumusețea pe care o emană. Tonul este dat, urmează aceeași cămașă în negru, apoi asortată cu o haină lungă și grea de lână, dar asortată cu pantaloni de jogging. Ce surpriză, în această delicatețe și perfecțiune extremă, Anthony Vaccarello creează uimire, reflecție și neliniște.


Trec privirile și întrebările continuă să apară, un mantou de vinil, o rochie pulover cu guler extravagant, un mantou de data aceasta precum un inspector de gadgeturi, urmat de o haină camel cu un volum mare, care se mișcă în vânt. Este greu să știi la ce te aștepți, această colecție surprinde și te lasă fără cuvinte.


Look-urile mai clasice oferă o reflecție asupra cămășii clasice, unele transparente, altele drapate, modelele sunt îmbrăcate cu o multitudine de mănuși din piele și alte tricotaje, atenție, accesorii ase sezonului următor. După pantalonii de jogging, a urmat haina matlasată, după care haina tip halat de baie, Balenciaga s-a aventurat deja pe acest teren alunecos...


Din fericire, paltoanele lungi din piele, realizate perfect, revin în forță, urmate de șalopete drapate, cămăși drapate și maiouri drapate, sunt atât de frumoase, încât am cere mai mult. Cu toate acestea, o rochie pulover neagră cu paiete ne face să ne îndoim din nou, atâtea răsturnări de situație.


Per total, o colecție exclusiv neagră, cu excepția câtorva look-uri albe sau alb-roșu pe ici, pe colo. O coerență în ciuda câtorva imperfecțiuni, o eleganță, este cert și un aspect de ieșire din clubul din cartierul Saint Germain, este cert.
4 views0 comments
bottom of page