top of page

Potrivit Centrului Internațional De Astronomie, Eid Al Fitr Va Cădea SâmbătăData exactă pentru Eid Al Fitr va fi confirmată doar pe baza observării luniiEid Al Fitr ar putea cădea sâmbătă, 22 aprilie, potrivit Centrului Internațional de Astronomie. Cu toate acestea, data exactă va fi confirmată doar pe baza observării lunii.


”Țările din lumea islamică, vor observa din luna Shawwal ( Eid Al Fitr 1444 AH), joi, 20 aprilie, 2023 AD. Observarea semilunii de joi nu este posibilă cu ochiul liber de oriunde din lumea arabă și islamică”, a declarat Centrul Internațional de Astronomie, prin intermediul unei postări pe Twitter.


”Observarea semilunii, joi, nu este posibilă cu un telescop, în majoritatea țărilor din lumea arabă și islamică, cu excepția unei părți din Africa de Vest, începând cu Libia, dar, observarea rămâne foarte dificilă și necesită un telescop precis, un observator profesionist și condiții meteorologice excepționale, iar combinația acestor factori este rară și, prin urmare, nu este de așteptat să se vadă semiluna, chiar și folosind un telescop, de oriunde din lumea arabă, cu excepția cazului în care sunt disponibile condițiile menționate mai sus.


”Astfel, principiul adoptării observării semilunii, ca o condiție, pentru începerea lunii, este ca Eid Al Fitr, va fi sâmbătă, 22 aprilie”, a adăugat centrul.


De asemenea, Centrul a mai precizat, într-o altă postare pe Twitter, că aceste date preconizate pentru Eid Al Fitr, se bazează pe ”informații astronomice”.


Totodată, Centrul Internațional de Astronomie, a precizat că ”articolul original, conținea numeroase detalii, care arată condițiile de observare a semilunii, în diferite țari ale lumii, iar pe baza acestora, începutul lunii poate fi stabilit de către autoritățile în cauză”.


”Rețineți faptul că criteriile adoptate pentru începutul lunii, în lunea islamică, sunt multiple, iar observarea semilunii, poate depinde de locuri care nu sunt locale!, a precizat centru, adăugând că, semiluna poate fi văzută în ”unele orașe internaționale”, conform declarației lor.

0 views0 comments
bottom of page