top of page

Prințesa Alexandra De Luxemburg Împlinește 32 De Ani
Astăzi, 16 februarie, Prințesa Alexandra de Luxemburg împlinește 32 de ani. Aceasta este singura fiică a Marelui Duce și a Ducesei de Luxemburg, fiind unul dintre cei cinci copii ai săi. Prințul Guillame, Prințul moștenitor (născut în 1991), este cel mai în vârstă din clan, iar Prințul Sebastien este cel mai tânăr (născut în 1992), între aceștia aflându-se Prințul Felix (născut în 1984) și Prințul Louis (născut în 1986).Exclusă din linia de succesiune, până în anul 2011, când a fost adoptată primogenitura absolută, în ceea ce privește descendenții Marelui Duce Henri, Prințesa Alexandra este, în prezent, a șasea în linia de succesiune la tron, după frații ei și copiii acestora. Unul dintre frații ei, Prințul Louis, a renunța la linia de succesiune, atunci când s-a căsătorit cu o fost subofițer în armata luxemburgheză, Tessy Antony, în 2006 - deși, au divorțat în 2019.


Născută în februarie 1991, Prințesa Alexandra, a urmat în adolescență cursurile școlii private francofone Lycée Vauban, din Luxemburg, fondată în 1985, de expatriați francezi.


A continuat să studieze psihologie și științe sociale, la Universitatea Franciscană din Steubenville, în Statele United - unde a făcut parte din echipa de tenis a universității - înainte de a se muta la Paris, pentru a studia filozofia. În 2017, și-a încheiat studiile la Trinity College din Dublin, unde a câștigat un premiu din partea Școlii irlandeze de ecumenism, pentru a diplomă în studii interconfesionale cu specializare în rezolvarea conflictelor.Pasionată de limbi străine, Prințesa vorbește fluent luxemburgheza, franceza, engleza, spaniola - și vorbește puțin germana și italiana. A lucrat ca jurnalistă în Orientul Mijlociu și a avut un stagiu la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite din New York.


În timpul liber, Prințesa practică ”sport”, inclusiv tenis, schi și schi nautic, potrivit Curții Marelui Ducal de Luxemburg. De asemenea, ea participă, frecvent, la angajamente regale, inclusiv la activități oficiale, precum Ziua Națională a țării sau vizita de stat în Japonia, din noiembrie 2017. În prezent, ea lucrează ca voluntar, pentru a ajuta refugiații.Prințesa Alexandra și-a anunțat logodna cu Nicolas Bagory, în noiembrie 2022. Bahory, absolvent al Universității Sorbona, a crescut în Bretania, Franța. Într-o declarație oficială a Familiei Regale Luxemburgheze, se precizează: ”Altețele Lor Regale Marele Duce și Marea Ducesă au marea bucurie de a anunța logodna fiicei lor, Alteța Sa Regală Prințesa Alexandra, cu domnul Nicolas Bagory”. Aceștia au adăugat: ”cele două familii se alătură fericirii cuplului logodit, înconjurându-i cu afecțiunea lor”.

0 views0 comments
bottom of page