top of page

Prințesa Charlotte Și Mama Ei, Prințesa De Wales, Au Purtat Coroane De Flori Argintii La Încoronarea


Prințesa Charlotte Și Mama Ei, Prințesa De Wales, Au Purtat Coroane De Flori Argintii La Încoronarea


La încoronarea bunicului ei, Regele Charles III, Prințesa Charlotte a purtat o coroană de flori argintie creată de Jess Collett și Alexander McQueen, care se potrivea cu rochia ei albă simplă, tot de la același designer. Coroana era o versiune mini a celei purtate de mama ei, Prințesa de Wales, care a ales și ea un accesoriu similar în locul unei tiare.


Coroanele de flori argintii au avut o semnificație specială pentru evenimentul istoric care a avut loc la Westminster Abbey. Ele au fost inspirate de motivul Omului Verde o figură din folclorul britanic care simbolizează primăvara și renașterea. Omul Verde poartă o coroană de stejar, iederă și păducel, și florile emblematice ale celor patru națiuni ale Regatului Unit: trandafirul, ciulinul, narcisa și trifoiul. Aceste florii au fost brodate și pe rochiile de mătase ale Prințesei Charlotte și Prințesei de Wales.


Alegerea coroanelor de flori a fost și un omagiu adus pasiunii Regelui Charles al III-lea pentru natură, grădinărit și protecția mediului. Noul monarh este cunoscut pentru implicarea sa în cauze ecologiste și pentru viziunea sa modernă asupra Rolului Coroanei.Prințesa de Wales a optat pentru o coroană de flori în locul unei tiare pentru a evita să pară prea ostentativă sau nepotrivită în contextul crizei economice și sociale din Marea Britanie. Ea a vrut să transmită un mesaj de simplitate și eleganță, dar și de deschidere către o nouă eră pentru monarhie. Și-a dorit ca fiica ei, Prințesa Charlotte, să împărtășească această viziune.


Nu este prima dată când Prințesa Charlotte arată un tribut emoționant familie sale prin bijuteriile pe care le poartă, La înmormântarea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, ea a purtat o broșă mică în formă de potcoavă – un semn al iubirii Reginei pentru cai.


Se pare că Prințesa Charlotte a învățat deja să folosească simbolismul vestimentar pentru a comunica mesaje importante

1 view0 comments
bottom of page