top of page

Prințesa Leonor A Spaniei Va Efectua Un Stagiu De Pregătire Militară Timp De Trei AniPrințesa Leonor, în vârstă de 17 ani moștenitoarea prezumtivă a tronului spaniol, va urma un stagiu de pregătire militară de trei ani, începând din august, a declarat, marți, ministrul apărării Margarita Robles.


Monarhia spaniolă se străduiește să își refacă imaginea, după o serie de scandaluri, în ultimul deceniu, legate, în principal, de fostul rege Juan Carlos, care a abdicat în 2014, în favoarea fiului său, Regele Felipe.


”La fel ca în toate monarhiile parlamentare (moștenitorul), trebuie să aibă o pregătire militară și o carieră militară”, a declarat Robles, după o ședință de cabinet.


Fiica cea mare a Regelui Felipe, Leonor, care va termina în câteva luni cursurile de doi ani de liceu al UWC Atlantic College, din Țara Galilor, va împlini 18 ani în octombrie. Ea este prima în linia de succesiune, dacă nu se naște un moștenitor de sex masculin, urmată de sora sa Sofia.


”La momentul potrivit, comandantul-șed al forțelor armate va fi o femeie, iar în ultimii ani, am făcut un efort foarte important, pentru a încorpora femei în forțele armate”, a declarat Robles.


Prințesa, va urma primul an de pregătire la Academia Militară a Armatei din Zaragoza, apoi va merge la o școală navală, care include navigarea pe nava de antrenament Juan Sebastian Elcano, și își va încheia studiile la Academia Generală de Aviație.


Guvernul și Casa Regală au convenit ca pregătirea ei militară ”foarte intens”, să preceadă studiile universitare, urmând astfel exemplul tatălui ei din anii 1980.


Regele Juan Carlos a abdicat, pe fondul unui caz de fraudă fiscală, în care sunt implicați membri ai familiei regale și în urma unui scandal legat de călătoria sa la vânătoare de elefanți în Africa, într-o perioadă în care Spania trecea printr-o recesiune profundă.


Fostul monarh locuiește în Abu Dhabi, din august 2020, când a părăsit Spania, după ce în Spania și Elveția au fost, deschise mai multe anchete privind presupuse fraude. Ulterior, anchetele au fost abandonate.

2 views0 comments
bottom of page