top of page

Prințul Și Prințesa De Wales Primesc Noi Titluri OnorificePalatul Buckingham a anunțat că parada de ziua de naștere al Regelui Charles III-lea, cunoscută sub numele de Trooping The Colour, va avea loc la 17 iunie 2023, la câtva săptămâni după ceremonia de încoronare din 6 mai.Parada Trooping the Colour a marcat ziua oficială de naștere a monarhului în ultimii 260 de ani. În cadrul acesteia, peste 1.400 de soldați care defilează și 200 de cai realizează un spectacol militar elaborat în centrul Londrei. Parada are loc la Horse Guards Parade, înainte ca membrii familie regale să se întoarcă pe The Mall, pentru un zbor al Royal Air Force, pe care îl vor urmări de la Palatul Buckingham.


În primul său Trooping The Colour, în calitate de monarh, Regele va călări alături de Prințul de Wales, în cadrul procesiunii, în timp ce, Regina Consort și Prințesa de Wales vor urmări parada.


Ca parte a anunțului, Palatul Buckingham a dezvăluit, noi titluri de colonel regal onorific în cadrul regimentelor forțelor armate. Prințesa Catherine a fost numit colonel al gărzilor irlandeze, preluând titlul de la soțul ei, Prințul William - care a fost promovat în fost funcție a tatălui său la moarte reginei, precum și colonel al gărzilor galeze.


Regina consort Camilla va deveni colonel al Gărzilor de Grenadier, titlu pe care îl va prelua de la Prințul Andrew - care a fost pus în dificultate de acuzațiile de agresiune sexuală, pe care le-a negat. Nu va exista nicio schimbare în ceea ce privește actualii colonei ai celorlalte regimente din cadrul Divizei Casei, a precizat palatul.Deși ceremonia va marca ziua oficială de naștere a regelui, acesta s-a născut, de fapt, pe 14 noiembrie. Aceasta are loc în iunie deoarece vream este mai favorabilă pentru participanți și pentru publicul care dorește să asiste la ceremonie, lucru valabil și pentru regina Elisabeta a II-a, care s-a născut la 21 aprilie. În timp ce ziua de naștere oficială a regretatei regine avea loc, de obicei, în a doua sâmbătă din iunie, ziua de naștere a regelui are lor în a treia sâmbătă din iunie.

5 views0 comments
bottom of page