top of page

Provocarea Gucci: Relansarea Atracției Și Consolidarea Încrederii
Sabato De Sarmo, recent numit de Kering, pentru a revigora prestigioasa marcă Gucci, trebuie să stârnească entuziasmul cu o nouă direcție, spun analiștii - o sarcină delicată, având în vedere accentul pe care executivii l-au pus, de asemenea, pe atracția atemporală a brand-ului.


De Sarno, un designer de modă senior la Valentino, are misiunea în calitate de director de creație, de a revigora soarta brand-ului, care a reprezentat două treimi din profiturile Kering în 2021.


Accentul pus pe produsele clasice, a reprezentat o prioritate indicată de către directorii companiei, în cadrul unei prezentări pentru investitori, care a avut loc anul trecut, iar Gucci a readus, recent, la viață modelul de geantă cu mâner de bambus din 1947, precum și geanta Jackie din 1961.


Cu toate acestea, analiștii consideră că De Sarnp va trebui, de asemenea, să genereze rumoare cu modele noi și în vogă - o strategie care, în mod tradițional, a servit bine brand-ului, în comparație cu traiectoria urmată de unii rivali, care se concentrează mai mult pe semnăturile clasice, în special pe gențile de mână.


”Viitorul Gucci, nu este de a deveni un alt Louis Vuitton, Chanel sau Hermes, ci, mai degrabă, de a-și cultiva conținutul de modă, pentru a readuce clienții la brand”, a declarat Antoine Belge, analist la Exane BNP Paribas.


Kering a refuzat să comenteze strategia sa pentru brandul de lux.


Grupul a fost presat să numească rapid pe cineva, pentru topul de creație de top la Gucci, după plecarea bruscă, în noiembrie, a lui Alessandro Michele.


Designerul flamboiant, care a fost unul dintre favoriții lui Harry Styles și Lady Gaga, a condus o perioadă de creștere fulminantă, între anii 2015-2019, cu modele excentrice, cu gen fluid.


Cu toate acestea, în ultimele trimestre, Gucci a rămas în urma rivalilor, precum Hermes și brand-ul de top al LVMH, Louis Vuitton, performanța sa pe piața cheie din China devenind o sursă de îngrijorare pentru investitori, pe fondul restricțiilor COVID-19.


În opinia analistului Luca Solca, de la Bernstein, Gucci, trebuie să facă o demonstrație puternică pentru a reveni în centrul atenției. ”Gucci, trebuie să fie peste așteptări pentru a prospera”, a precizat acesta.


Analiștii au salutat alegerea de către Kering a unui designer experimentat, dar, relativ necunoscut, menționând faptul că, fostul director de creație Michele nu avea un profil public atunci când a fost numit în 2002.


”O altă alegere îndrăzneață care ar putea funcționa bine din nou”, a declarat analistul Flavio Ceredo de la Jefferies, deși a avertizat că misiunea directorului nu a fost ”simplă de data aceasta”.


Între provocările menționate de Cereda se numără potențialul tumult, pe măsură ce Gucci aduce un outsider, în timp ce echipele designerului anterior sunt încă în funcție, precum și timpul necesar pentru ca piața să înțeleagă o nouă direcție a mărcii.


În septembrie, De Sarno va prezenta prima sa colecție Gucci la Milano. Experiența sa la Valentino sugerează o ”estetică mai puțin excentrică”, decât cea a designerului anterior al Gucci, a remarcat Carole Madjo de la Barclays.


Designerul a avansat în ierarhia Valentino, după sosirea sa în anul 2009, pentru a deveni director de modă, supervizând atât colecțiile pentru bărbați, cât și cele pentu femei, lucrând îndeaproape cu designerul -șef Pierpaolo Piccioli.


Acum, ”toți ochii vor fi ațintiți asupra talentului și al creativității lui de Sarno și asupra modului în care poate colabora cu echipa de marchandising de la Gucci”, a declarat Caroline Reyl, director pentru branduri premium la Pictet Asset Management.


Directorii de creație sunt examinați cu atenție deosebită atunci când un brand se află într-o perioadă de tranziție, a precizat aceasta.


Anunțul numirii sale, a fost făcut înainte de publicarea rezultatelor Kering, din 15 februarie, care cel mai probabil vor arăta, faptul că vânzările marcii în trimestrul al patrulea, au înregistrat una dintre cele mai accentuate întârzieri, înregistrate în rândul celor mai importante branduri de modă din lume, din cauza perturbărilor cauzate de coronavirus în China.
2 views0 comments
bottom of page