top of page

Queen Camila Și Coroana Reginei Mary: O alegere Controversată


Queen Camila Și Coroana Reginei Mary: O alegere Controversată


Pe 6 mai 2023, Regele Charles al III-lea și Regina Camila vor fi încoronați la Westminster Abbey, într-o ceremonie solemnă și fastuoasă. În timp ce Regele Charles va purta două coroane diferite pe parcursul evenimentului, Regina Camila va purta o singură coroană: cea a Reginei Mary, una dintre cele mai importante și valoroase piese din colecția de bijuterii a Coroanei Britanice. Alegerea acestei coroane este controversată, deoarece unii consideră că Regina Camila nu merită să poarte o piesă atât de prestigioasă și istorică, având în vedere trecutul ei ca amantă a Regelui Charles III. Alții consideră că este o dovadă de respect și recunoaștere a rolului ei ca soție și consoartă a regelui.


Coroana Reginei Mary a fost creată în 1911 pentru încoronarea soției Regelui George al V-lea și este realizată din aur și argint, având 2.200 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 5 rubine și 269 de perle. Coroana are un design clasic, cu un glob și o cruce pe vârf, simbolizând autoritatea și credința monarhului. Coroana are și opt arce detașabile, care pot fi îndepărtate pentru a-i da un aspect mai ușor și mai modern. Coroana a fost purtată de Regina Mary la toate evenimentele oficiale până la moartea ei în 1953.


Coroana a fost modificată pentru Regina Camila prin adăugarea a trei diamante Cullinan, care au aparținut Reginei Elizabeth a II-a. Aceste diamante sunt unele dintre cele mai mari și mai scumpe din lume și au fost tăiate dintr-un singur diamant brut descoperit în Africa de Sud în 1905. Diamantul Cullinan I (cunoscut și ca Steaua Africii) are 530 de carate și este montat pe sceptru regal. Diamantul Cullian II (cunoscut și ca a Doua Stea a Africii) are 317 carate și este montat pe Coroana Imperială de Stat. Diamantele Cullinan III (cunoscut și ca Mărul Africii), IV (cunoscut și ca Părul Africii) și V (cunoscut și ca Inima Africii) au între 94 și 14 carate fiecare și sunt montate pr broșe sau coliere. Aceste diamante au fost lăsate de Regina Elizabeth a II-ca ca moștenire Regelui Charles, care le-a oferit Reginei Camila pentru a le purta la încoronare.


De asemenea, coroana a fost modificată pentru Regina Camila prin îndepărtarea a patru dintre cele opt arce detașabile pentru a-i da un aspect diferit. Această schimbare este menită să reflecte dorința Regelui Charles III și Reginei Camila de a avea o încoronare mai simplă și mai sustenabilă decât cele anterioare. De asemenea, această schimbare este menită să arate respect față de memoria Reginei Mary, care a fost una dintre cele mai iubite membre ale familiei regale.

1 view0 comments
bottom of page