top of page

REGAL In BLUE




Cadranele ornamentale din piatră sunt în mare vogă în ultima vreme, iar Audemars Piguet are toate intențiile de a se alătura acțiunii. Marcând începutul anului orologeriei 2023 pentru manufactură, acest superb Royal Oak de 37 mm, în aur galben clasic, cu un cadran albastru turcoaz orbitor. Ceasurile Royal Oak în culori pop au fost întotdeauna apreciate, pentru raritatea lor în universul Audemars Piguet, iar acest nou model este și mai exclusivist, deoarece nu există două cadrane turcoaz complet identice.


Șlefuită, sablată și lustruită până la o grosime de 0.75 mm, înainte de a fi așezată pe o carcasă din alamă aurită, piatra prețioasă emană o nuanță bogată de albastru, comparabilă cu culoarea cunoscută sub numele de albastru persan, care este considerată, în general, ca fiind, cea mai ideală nuanță pentru turcoaz. Provenită din minele de turcoaz din Mexic, materia primă selectată de Audemars Piguet, conține o ușoară nuanță gratulată, ceea ce conferă creațiilor finale acel plus de je ne sai quoi pe care îl obții întotdeauna din frumusețea imperfecțiunilor naturale.


Ceasurile cu cadrane ornamentale din piatră au reprezentat o secțiune specială a operei ceasornicăriei a brandului de lux Audemars Piguet, în special între sfârșitul anilor 1960 și anii 1990 – unii dintre cei mai creativi ani în materie de design pentru ceasurile de mână. Aducând întregul spectru de culori și texturi în orologerie, pietrele prețioase folosite de companie au variat de la ochi de tigru, lapislazuli, aventurină și granat, până la opal, rubin, ametist, jaspis și, bineînțeles, favorita eternă perlă.


Datorită mișcării sale automate Calibre 5900 complet modernizate, acest model din aur galben de 37 mm adaugă multă putere de foc horologică la conversația dominată de modele precum Rolex și Patek Philippe – primul cu seria Day – Date 36 și Oyster Perpetual, iar cel de-al doilea cu Tiffany Blue Nautilus. Acestea fiind spuse, știind cât de greu este să găsești turcoaz-uri naturale de calitate superioară, nu va fi mai ușor să obții una dintre aceste creații incredibile de superbe, în producție limitată.

2 views0 comments
bottom of page