top of page

Regina Letizia A Spaniei Alege Armani Și Prada Pentru Funeraliile Regelui Constantin Al Greciei
În dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, Regina Letizia a Spaniei și soțul ei, Regele Filip al VI-lea, s-au deplasat la catedrala metropolitană din Atena, pentru a participa la funeraliile Regelui Constantin al Greciei, care a murit la 10 ianuarie. Lor li s-au alăturat mai mulți membri ai familiei regale spaniole, cum ar fi Regele Juan Carlos și Regina Sofia (sora regretatului Rege Constantin), precum și nepoți, printre care Victoria de Marichalar. Au fost prezenți și reprezentanți ai altor Case Regale, precum Regii Belgiei și Țărilor de Jos. Și, asa cum cere protocolul, toată lumea și-a prezentat omagiile regretatului monarh, cu o imagine de doliu foarte respectoasă.


După slujba solemnă, toți membrii familiei regale au mers la cimitirul familie pentru înmormântare.


Un Look All Black Auster Și Elegant


Strict în All Black, Regina Letizia a Spaniei a ales o rochie midi realizată de croitoresele Casei Regale. Este același model ca și rochia verde, pe care a purtat-o la Londra, pentru ceremonia de recunoștință a Ducelui de Edinburgh: încrucișată la decolteu și cu o fustă midi largă, în timp ce mânecile sunt strict lungi, în semn de respect. Pentru a completa look-ul auster, Letizia a ales eleganța italiană: în picioare a purtat pantofi cu toc ascuțiți din piele neagră de la Prada, în timp ce la braț a purtat o geantă de mână bine structurată Emporio Armani.


Pe fundalul negrului se detașau bijuteriile regale: cercei din aur alb și diamante și o broșă prinsă de rochie, o piesă importantă a casei regale spaniole, formată dintr-o perlă gri centrală, încastrată într-o ramă de diamante, de care pendulează o perlă Peregrine, în formă de picătură, de o frumusețe rară, pe care o portă întotdeauna la evenimentele de stat.
Perla Peregrina


Peregrina este una dintre așa - numitele ”bijuterii de trecere”, o perlă de 55.95 carate, care ar fi fost descoperită în apele din Panama, în jurul anului 1560. În 1597, perla a fost cumpărată de către Regele Filip al II-lea, care a inclus-o în proprietatea Coroanei Spaniole. Acesta i-a dăruit-o Mariei Tudor, Regina Consort a Spaniei și Regină a Angliei și Irlandei, și ,după care trece însă mai departe, de la un monarh la altul (a fost deținută chiar de Napoleon al III-lea), Regele Alfonso al XIII-lea i-a dăruit-o în 1914 Reginei Victoria Eugenia, bunica Regelui Juan Carlos. În 1977, Maria de Bourboun a dăruit-o pe Peregina Reginei Emireite Sofia. În continuare aceasta este purtată de Regina Letizia.

1 view0 comments
bottom of page