top of page

Regizorul Damien Chazelle Va Prezida Festivalul De Film De La Veneția


Regizorul Damien Chazelle Va Prezida Festivalul De Film De La Veneția


Damien Chazelle, regizorul premiat cu Oscar pentru filmele de succes ”La La Land” și ”Whiplash”, va conduce juriul competiției principale la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Veneția, au anunțat vineri organizatorii.


Regizorul, scenaristul și producătorul franco-american are legături strânse cu festivalul, după ce a deschis prestigiosul eveniment cu două dintre filmele sale în ultimul deceniu - ”First Man” în 2018 și ”La La Land” în 2016.


”Sunt onorat și încântat să fiu invitat să conduc juriul din acest an. Abia aștept să descopăr o nouă serie de filme minunate la cea de-a 80-a ediția a Festivalului de Film de la Veneția”, a declarat acesta înt-un comunicat de presă după anunțarea numirii sale.


”La La La Land” o poveste de dragoste muzicală cu Ryan Gosling și Emma Stone în rolurile principale, a primit 14 nominalizări la premiile Oscar, obținând șase premii, inclusiv cel pentru cel mai bun regizor. Ghazelle a fost cel mai tânăr regizor care a câștigat vreodată acest film.


”First Man”, un film biografic despre astronautul Neil Armstrong, în care joacă, de asemenea, Gosling, a obținut patru premii Oscar.


Cea de-a 80-a ediție a festivalului care se desfășoară pe insula Lido din oralul lagunar, va avea loc în între 30 august și 9 septembrie. Filmele aflate în competiție vor fi anunțate în luna iulie.


Printre ceilalți membri ai juriului se numără regizoarea franceză Alice Dioo, care a câștigat anul trecut Leul de Argint și Marele Premiu al Juriului pentru filmul său de debut ”Saint Omer”, și regizorul italian Jonas Carpigano, care va prezida juriul pentru secțiunea secundată Orizzonti.


Festivalul de Film de la Veneția este unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase festivaluri de film din lume și o platformă de lansare pentru candidații la Oscar și pentru cinematografia internațională.


Anul trecut, festivalul a fost unul dintre puținele evenimente culturale majore care au avut loc în contextul pandemiei COVID-19, cu măsuri sanitare stricte și o participare redusă.


Festivalul de Film de la Veneția se desfășoară în diferite locuri de pe insula Lido, inclusiv în istoricul Palazzo del Cinema și în alte teatre. De asemenea, festivalul găzduiește proiecții în aer liber în locuri precum Piazza San Marco și Campo San Polo.


Festivalul atrage multe celebrități din întreaga lume, care ajung adesea cu barca sau cu taxiul pe apă. Printre vedetele așteptate să participe anul acesta se numără Brad Pitt, Ana de Armas, Adrien Brody, Julianne Moore, Penelope Cruz, Harry Styles, Olivia Wilde, Florence Pugh, Gemma Chan, Rachel Brosnhan, Jodie Turner-Smith, Colin Farrel și Tilda Swinton.

0 views0 comments
bottom of page